Concert coral Monteverdi 450 si lansare de DVD, la Filarmonica George Enescu

0

Marti, 14 noiembrie 2017, de la ora 19.00, stagiunea Filarmonicii „George Enescu” gazduieste in Sala mare a Ateneului Romin un concert extraordinar sustinut de Corul institutiei, aflat sub directia lui Iosif Ion Prunner – „Monteverdi 450“. Evenimentul marcheaza implinirea a 450 de ani de la nasterea unuia dintre cei mai importanti compozitori din istorie, Claudio Monteverdi (1567 – 1643).

 

Cofondator al genului liric al operei la inceputul secolului al XVII-lea si unul dintre parintii barocului muzical, Monteverdi a avut o influenta decisiva asupra dezvoltarii muzicii moderne. Din geniala sa creatie vocala pastrata sub forma de madrigale, canzonete, scherzi, dar si de lucrari religioase, programul oferit publicului a selectat pagini deopotriva reprezentative si atractive. Prima parte este dedicata in principal artei madrigalului, in timp ce partea a doua va prezenta in prima auditie la Ateneul Romin Missa in illo tempore, compusa de Monteverdi in 1610, pentru Vatican.

 

„Avem in program o prima auditie in Bucuresti: Missa in illo tempore de Monteverdi. Suntem datori acestui mare compozitor, cu atit mai mult noi, ca formatie corala, suntem datori sa-l sarbatorim. Se stie ca Monteverdi a iubit foarte mult vocile, a compus foarte mult pentru solisti. in prima parte a programului, vom cinta citeva madrigal laice. Ansamblul va fi in diverse ipostaze, toti interpretii vocali sunt membri ai Corului Filarmonicii. Programul e o piatra de incercare pentru Corul Filarmonicii, e un alt stil de a cinta decit cel cu care suntem obisnuiti. Sper ca vom face fata cu succes, ne-am pregatit in acest sens“, a subliniat maestrul Iosif Ion Prunner.

 

Concert coral

Marti, 14 noiembrie 2017, 19:00 – 21:00

Sala mare

 

Claudio Monteverdi 450

Corul Filarmonicii “George Enescu”

Dirijor: Iosif Ion Prunner

Solisti: Irina Ionescu, Cristina Vasilache, Ciprian Mardare, Ioan Orheian, Vladimir Deveselu, Razvan Georgescu

Bucharest Singers

Ansamblul de Barockeri al UNMB

Simona Sandulescu – orga

Comentariu: Mihai Cojocaru

 

Program:

Madrigale si scherzi musicali:

 

Ecco moromorar l’onde

La giovinetta pianta

Non e di gentil core

Ecco di dolci raggi

Io che armato si hor

Si dolce e’l tormento

Ecco mi pronta ai bacci

Tornate, o cari bacci

O primavera

Si, ch’io vorrei morire

*

Missa in illo tempore

 

inainte de concert, in aceeasi seara, de la ora 18.00, in foaierul Ateneului Romin, va fi lansat DVD-ul „Liturghia Sf. Ioan Gura de Aur“ de Serghei Rahmaninov, cu o inregistrarea live din 2016 a unui concert sustinut de Corul Filarmonicii „George Enescu“, dirijat de Iosif Ion Prunner. La evenimentul de lansare a DVD-ul „Liturghia Sf. Ioan Gura de Aur“, produs de Trinitas TV, vor vorbi domnul Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu“, domnul Ciprian Olinici, directorul postului Trinitas TV, domnul Sever Voinescu, redactor-sef al revistei „Dilema veche“ si maestrul Iosif Ion Prunner, dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu“.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.