Concert cameral Mozart in cadrul Stagiunii de marti seara

0

inca din timpul studiilor, soprana de coloratura Irina Ionescu a castigat premii importante la competitii de canto: Marele Premiu la ,,Haricleea Darclée’’ (2002), Premiul III la Concursul ,, Ramon Pastor’’ (Valencia2005) si la Concursul ,, Manuel Ausensi’’, (Barcelona 2006) si Premiul I la Concursul International ,,Colmenar Viejo’’ (Madrid 2010). in 2012 este finalista a concursului International ,,Gran Prix de l’Opéra, Bucuresti. A activat ca membra a Operei Studio ,,Placido Domingo’’ (2009-2010), si s-a perfectionat la cursuri de master sustinute de Alberto Zedda, Klaus Salman, Reger Vignoles, Carmen Santoro, Jocelyn – Dienst Baldin, Miguel Zanetti, Gianni Fabrini, Wolfram Rieger, Robert Expert, Enedina Lloris, Husan Park, Alex Bauni, Burkhard Kering, Ariel Abramovich, David Menendez, Elisabeth Cornelius Lund, Rosa Dominguez. in timp, Irina Ionescu a devenit cunoscuta si ca o foarte buna interpreta a muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart. De aceea, programul propus ce cuprinde, in principal, arii de concert din creatia marelui compozitor, va starni, cu siguranta, interesul unui public interesat si rafinat.

 

Stagiunea de marti seara

Marti, 29 Noiembrie 2016, ora 19:00, Sala mica

 

Irina Ionescu – soprana

La pian: Abel Corban

 

Program:

 

Wolfgang Amadeus Mozart – Arii de concert

 

    "Voiavete un cor fedele", KV 217

    "Popoli di Tessaglia"

    "Io non chiedo, eterni Dei", KV 316

    "Ma che vi fece, o stelle"

    "Speraivicinoil lido", KV 368

    "Miasperanzaadorata!"

    "Ah non sai cual pena sia", KV 416

    "Vorreispegarvi, oh Dio", KV 418

    "No, no che non seicapace", KV 419

    Fantezie in re minor pentru pian, KV 397

 

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Roman.

Program: Luni – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

 

Pentru rezervari – www.fge.org.ro

 

Soprana de coloratura Irina Ionescu, si-a inceput studiile muzicale la Liceul de arta ,,George Apostu’’ din orasul natal Bacau si a continuat la Liceul ,,Dinu Lipatti’’ din Bucuresti, la clasa de canto prof. Georgeta Ionescu. Dupa un an de studiu la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti cu prof.univ.dr. Eleonora Enachescu, a studiat intre 2005 si 2010, la Conservatorul de Muzica ,,Joaquin Rodrigo’’ din Valencia (Spania), la clasa prof. Charo Valles. Din activitatea sa solistica enumeram recitaluri si concerte in diferite teatre din Spania (Barcelona, Madrid, Castellon, Leon, Murcia, Torrelavega, Cuenca, Peñiscola, recitaluri la Palau de la Música Valencia). A colaborat cu dirijori precum Ovidiu Balan, Garcia Asensio, Alberto Zedda, Fabio Biondi,Yaron Traub, José Miguel Pérez- Sierra, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Horia Andreescu si Martin Fischer- Dieskau. Repertoriul sau cuprinde roluri din opere, oratorii si lucrari vocal-sinfonic de Handel, Mozart, Donizetti, Delibes,Thomas, Offenbach, Faure, Pergolesi, Rossini, R.Strauss, J.Strauss, Berg, Bernstein, Cage, Verdi, Orff.

 

Abel-Edison Corban are 25 de ani. Debuteaza ca solist concertist la varsta de 16 ani si sustine recitaluri in tara si in strainatate ( Franta, Monaco, Italia, Austria, Egipt). S-a format la clasa prof.univ.dr. Viniciu Moroianu, la Universitatea Nationala de Muzica, Bucuresti si este castigator a numeroase premii la concursuri nationale si internationale, dintre care amintim : "Emanuel Elenescu", " Primavara Artelor", " Victor Giuleanu", "Mihail Jora", "Lionnes Piano Competition", " Johann Sebastian Bach", "Jeuneses Musicales, Concursul international "Yamaha Pianos Europe " (premiul publicului si premiul juriului), "Tribut Valorilor Culturale Romanesti" organizat de Fundatia Sergiu Celibidache, etc. A beneficiat si de bursele "Constantin Dumitru", Bursa Uniunii Muzicienilor Interpreti Din Romania ( U.N.I.M.I.R) si bursa care face parte din programul "Tinere Talente " din cadrul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.