Clasic e fantastic. Primele concerte ale anului 2020 – Săptămâna 6 – 12 ianuarie 2020 la Filarmonica „George Enescu”

0

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Primele concerte ale anului 2020

Începem anul 2020 cu gânduri frumoase de mulțumire, pe care le adresăm publicului nostru fidel și sponsorilor noștri generoși. Fără ei, proiectul Clasic e fantastic nu ar fi putut ajunge la stagiunea cu numărul 10.

Pentru primele două luni ale noului an vă oferim două concerte….cum n-ați mai auzit și n-ați mai văzut până acum în proiectul nostru. Da, am avut mereu o Lecție de jazz dar niciodată nu ne-am bucurat de o colaborare cu un adevărat big band care vă va permite să pătrundeți într-un alt univers, de cu totul alte dimensiuni, al acestei muzicii cu sonorități și ritmuri specifice – un big band este o formație instrumentală mare, cu peste 10 interpreți și cu patru secțiuni consistente și spectaculoase : saxofoane, trompete, tromboane și o secțiune ritmică. Ne-am bucurat mult când big band-ul Bucharest Jazz Orchestra condus de Simona Strungaru, având-o ca solistă pe Irina Sârbu, a acceptat colaborarea cu proiectul Clasic e fantastic. Sunt muzicieni extraordinari pe care mă bucur să îi pot numi :
Sebastian Burneci, Silviu Groaza, Laurențiu Moise – trompetă
Florian Radu, Adrian Cojocaru, Cristian Lăbuș – trombon
Cătălin Milea, Paolo Profeti, Diana Suciu – saxofon
George Natsis – pian
Adrian Flautistu – bas
Adrian Tetrade – tobe

Îi veți putea urmări și aplauda în concertul de

Sâmbătă, 25 ianuarie 2020 , ora 11, Ateneul Român
Clasic e fantastic.Cum să înțelegem muzica (10 !)
Lecția de jazz. Ce este un Big Band ?!

Bucharest Jazz Orchestra
Dirijor Simona Strungaru
Solist Irina Sârbu
Comentează Cristina Sârbu

Concertul lunii februarie 2020 vă propunem o călătorie în universul desenului animat, mai exact în…departamentul în care se realizează efectele sonore. Simona Strungaru este creierul și inima acestui concert. Cine este Simona Strungaru : este pianist, dirjor de orchestră, orchestrator și compozitor de muzică de film. A absolvit in 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam. În 2016 muziciana a fost invitată sa susțină live un cine-concert cu muzica originala pentru retrospectiva Felix the Cat în cadrul Festivalului Internațional de Animație Anim’est de la București și Chișinau. Cu lumina stinsă în sală și instrumentiștii așezați în fața unui ecran montat pe scenă, veți putea urmări aventurile simpaticului motan Felix, personaj creat în 1919 de Pat Sullivan și Otto Mesmer și prezentat pe ecrane în filme mute. Poate unii dintre cititori își amintesc că am mai avut în programele noastre un film mut a cărui muzică a fost realizată pe scenă. Mă refer la concertul din data de 3 martie 2013 Clasic e fantastiuc. Cum să înțelegem muzica și filmul dar atunci am ascultat o orchestră simfonică mare care a susținut, cu pagini muzicale dense, imaginile din Aventurile Prințului Achmed, un film german mut realizat în 1926 și care aducea pe ecran siluete animate. Acum, un grup restrâns de instrumentiști va realiza, sub ochii noștri, sonoritățile explicite dar amuzante ce vor însoți bogatele și agitatele aventuri ale motanului Felix.

Sâmbătă, 15 februarie 2020 , ora 11, Ateneul Român
Clasic e fantastic.Cum să înțelegem muzica și desenul animat

Biletele se vor putea procura de la Casa de bilete a Ateneului Român începând cu miercuri 15 ianuarie 2020, ora 12. Rezervările pentru grupuri școlare se primesc până marti, 14 ianuarie, ora 12 pe adresa info@ fge.org.ro

 

Săptămâna 6 – 12 ianuarie 2020 la Filarmonica „George Enescu”

Joi 9 și vineri, 10 ianuarie ora 19, Ateneul Român
Concert vocal-simfonic

Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor: Daesuke Soga

Program

Dumitru Bughici – Suită simfonică în ritm de jazz, op. 41
Serghei Rahmaninov – Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră, op. 43
Solist – Alexander Kriechl
Serghei Rahmaninov – Simfonia Clopotele, op. 35
Solişti
Sorina Munteanu
Adrian Dumitru
Ionuţ Pascu

Dirijorul corului – Iosif Ion Prunner

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.