Cele mai înalte standarde de igienă în interiorul unei camere frigorifice, obligatorii pentru marile restaurante!

0

Într-un restaurant mare, unde în fiecare zi servesc masa câteva sute de persoane, regulile de igienă sunt cât se poate de stricte. Ele se referă atât la igiena bucătăriei, a zonelor de luat masa și a toaletelor, cât și la cea a personalului care lucrează în fiecare dintre aceste spații.

Pentru a elimina complet orice riscuri, este necesară și depozitarea corespunzătoare a alimentelor, pentru care există mai multe reguli, astfel încât să fie prevenită apariția sau înmulțirea unor agenți patogeni. Fiecare ingredient este păstrat în condiții potrivite de temperatură și umiditate și, în plus, trebuie ținut cont de toate categoriile de alimente care nu pot fi depozitate împreună. De exemplu, preparatele finite și cele care se consumă fără a mai fi prelucrate termic trebuie păstrate separat de carne sau pește.

Asigurarea acestor condiții este posibilă datorită noilor modele de camere frigorifice. Acestea se remarcă atât prin capacitatea mare de depozitare, cât și prin controlul precis al temperaturii și umidității.

Echipamentele de ultimă generație se remarcă, totodată, prin consumul redus de energie electrică, raportat la capacitatea de depozitare. Astfel, produsele realizate de companii de prestigiu, precum Virtus Group GmbH, permit efectuarea unor economii consistente.

Iată câteva dintre cele mai performante camere frigorifice aflate în prezent în oferta Fresco Expert!

 

Funcționarea unei camere frigorifice de refrigerare

Un echipament cu capacitatea de 12 metri cubi este apreciat în marile restaurante deoarece face posibilă depozitarea unei mari cantități de alimente. La o greutate netă de 490 de kilograme, are următoarele dimensiuni: lățimea de 2 700 de milimetri, adâncimea tot de 2 700 de milimetri, iar înălțimea de 2 010 milimetri. Funcționează fără probleme la temperaturi exterioare de cel mult 43 de grade Celsius.

Acest tip de camere frigorifice generează temperaturi de refrigerare, ideale pentru a păstra lapte și produse lactate, precum iaurt sau smântână. De asemenea, procesul de refrigerare este folosit pentru depozitarea conservelor de carne, a salatelor și pastelor proaspăt pregătite, precum și a unor produse de patiserie.

Refrigerarea este un proces petrecut la temperaturi situate ușor peste limita de 0 grade Celsius. Are meritul de a încetini în mod semnificativ dezvoltarea microorganismelor și a proceselor enzimatice care ar putea să altereze alimentele.

camere frigorifice

Funcționarea unei camere frigorifice de congelare

Unul dintre cele mai performante modele din această categorie este dotat cu pardoseală antiderapantă din inox, iar izolația are grosimea de 120 de milimetri. Colțurile sunt rotunjite, iar ușa este prevăzută cu garnitură și asigură închidere și deschidere ușoare. Capacitatea de depozitare este de 14,9 metri cubi. Greutatea netă a produsului este de 948 de kilograme, iar dimensiunile sunt următoarele: lățime și adâncime de câte 3 000 de milimetri și înălțime de 2 200 de milimetri.

Temperaturile de congelare asigurate permit păstrarea în condiții ideale a tuturor tipurilor de carne: porc, vită, pasăre, vânat sau chiar pește. De asemenea, sunt potrivite pentru păstrarea pachetelor cu legume sau a produselor semipreparate.

Congelarea se desfășoară la temperaturi cuprinse de regulă între minus 18 și minus 35 de grade Celsius. Astfel, este creat un mediu în care apa cristalizează și devine solidă. Prin urmare, procesele chimice provocate de enzime și de microbi sunt stopate.

Fresco Expert vă oferă zeci de modele de camere frigorifice cu temperaturi de refrigerare și de congelare. Folosirea acestor echipamente garantează păstrarea ingredientelor în condițiile de igienă desăvârșită firești pentru un mare restaurant!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.