Cel mai modern vagon de tren din Romania

0

Vagoanele trenurilor noastre nu sunt nici pe departe la fel ca cele din afara. Sunt vechi, lente, spațiul pentru fiecare pasager este foarte mic, locurile pentru bagaje sunt insuficiente, wi-fi nu exista. Ar trebui sa fim multumiti ca au macar prize, majoritatea functionale. Insa se pare ca CFR are un concurent puternic care a aratat ca poate mai mult decat atat. Astra Vagoane Calatori Arad a produs un tren ultra modern, cu conditii foarte bune pentru calatori si la preturi acceptabile. Este vorba despre un tren Brasov Bucuresti care se numeste Transcarpatic si care este operat de Astra Trans Carpatic.

Trenul este pus in circulatie din decembrie 2017 si, la preturi foarte apropiate de cele impuse de CFR, ofera conditii mult mai bune de calatorie. In vagoanele de dormit exista doua tipuri de cabine: normale si de lux. Fiecare cabina are toaleta proprie. Diferenta este ca cele de lux au dus propriu, in timp ce calatorii din cabinele normale au doar chiuveta in cabina si pot folosi toaleta si dusul din capatul vagonului.

Trenul are wi-fi, desi reteaua nu circula intotdeauna perfect, scaune reglabile si imbracate in imitatie de piele, iar in pretul biletului sunt incluse o apa, o cafea si un sandvis. Un mare plus este ca biletul poate fi achizitionat nu dar la casele de bilete, dar si direct din tren, fara taxe suplimentare.

Biletele pot fi la clasa a II-a, la vagoanele cuseta sau la cele de dormit. La clasa a II-a, pretul intreg al unui bilet este de 36 de lei pe distanta Bucuresti-Brasov. Daca doriti sa dormiti, preturile variaza in functie de tipul cabinei (normala sau lux) si de numarul de persoane din cabina. Astfel: o cabina single normala costa 120 de lei, in timp ce pentru una single lux trebuie sa platiti 160 de lei. Pentru cabinele de doua persoane sumele se injumatatesc: 60 de lei pentru o cabina normala si 80 de lei pentru una lux. Aceste preturi se mentin indiferent de distanta parcursa. La vagoanele cuseta, acolo unde cabinele sunt cu 4 locuri, pretul este de 45 de lei de persoana.

Desi are gradul de confort mai ridicat, trenul nu este mai rapid decat celelalte variante. Reducerile care se aplica la CFR se aplica si in cazul acestui tren, astfel ca studentii calatoresc gratuit, iar elevii, pensionarii si celelate categorii de calatori cu reducere. Trenul Bucuresti Brasov Transcarpatic circula o singura data pe zi tur-retur. Pleaca din Bucuresti la 06.40 si ajunge la Brasov la 09.15. Retur, pleaca din Brasov la 15:15 si revine la Bucuresti la 17.49.

Trenul Transcarpatica circula si pe ruta Arad-Timisoara-Craiova-Bucuresti Nord si retur.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.