Cane Corso – rasa straveche plina de forta si eleganta

0

Provenit din vechii caini de razboi folositi de trupele romane, Cane Corso este un caine foarte puternic, musculos si determinat. Exemplare din aceasta rasa erau folosite si in arene, adevarati gladiatori in luptele dintre animale.

 
Din punct de vedere istoric, date certe apar incepand cu secolul XIV, cand Cane Corso este regasit in special in sudul Italiei, caine bun la toate, de la paza turmelor si a gospodariei pana la vanatoare de animale masive, rasa emblematica pentru civilizatia rurala din acele zone.
 
Rasa a fost recunoscuta oficial ENCI in anul 1994, in 2007 a dobandit recunoasterea FCI, urmand ca in anul 2009 sa fie recunoscut oficial si de AKC. Desi este inscris pe lista raselor potential periculoase, trebuie sa stiti ca temperamentul exemplarelor de Cane Corso este unul echilibrat, eventualele derapaje fiind datorate uneor maniere defectuoase de dresaj sau de comportamentul si atitudinea proprietarului. Cainii din aceasta rasa au nevoie de un stapan ferm si echilibrat.
 
In Romania sunt destul de rari, totusi daca doriti sa admirati aceasta rasa superba, aflati ca cei mai frumosi cane corso se gasesc la canisa Nobile Corso di Mogosoaia, unde beneficiaza de conditii extraordinare de dezvoltare, practic singurul lucru care le lipseste din boxe fiind televizorul (si asta doar pentru ca nu s-au aratat interesati de asa ceva). 
 
 
In canisa prezentata mai sus veti putea vedea numai exemplare de Cane Corso veritabil, nu din cele care au in arborele genealogic incrucisari cu exemplare din rasele boxer sau tip bull, lucru foarte important in cazul in care doriti un Cane Corso autentic. Cateva reguli simple de a recunoaste un Cane Corso adevarat: 
– ochii sunt oblici, nu rotunzi
– narile sunt largi, pentru a permite oxigenarea musculaturii masive, nu inchise
– liniile capului drepte, nu rotunjite
– corp puternic si musculos, nu aspect de caprioara
– picioare drepte
– liniile gatului drepte
 
Coloritul Cane Corso poate merge de la negru intens la maro tigrat, gris, sau chiar galben. Blana este foarte scurta, cu par lucios, fin si foarte aderent la corp.
 
Si ca sa fiti siguri ca stiti ce inseamna un Cane Corso adevarat, vi-l prezentam pe printul canisei din Mogosoaia, Uranus Nobile Corso di Mogosoaia, exemplar superb, care la varsta de doi ani are deja recunoastere interna si internationala: locul 1 CAC, locul 1 CACIB, dar si calificativ BOB (cel mai frumos caine al rasei). Cu o greutate de 70 de kilograme, Uranus este deci campion al Romaniei, campion al Bulgariei si campion Balcanic; deasemenea, el a fost apreciat ca facand parte dintre primii 10 cei mai  mai frumosi caini de pe mapamond, in anul 2015, in cadrul Milano World Dog Show. Trebuie sa recunoastem ca nu e deloc putin lucru, o asemenea mandrete de caine meritand atentia si respectul tuturor.
 
Ei bine, acum stiti sa identificati un Cane Corso veritabil, stiti ce conditii trebuie sa indepliniti pentru a va califica drept stapan responsabil al unui exemplar din aceasta rasa si, foarte important, stiti si unde puteti gasi asemenea caini, in Romania. 
 
Mai multe informatii despre cane corso puteti gasit pe site-ul canisei din Mogosoaia www.cane-corso.info
 
 
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.