Bal

0

Bal este o calatorie dansanta si muzicala, in trecut, in anii 1970. Sub pretextul unei petreceri dansante, ni se destainuiesc diferite destine si relatii umane, o extraordinara ocazie pentru prezentarea grotesca, plina de umor, dar si tragism, a caracterelor umane. Dansurile de diferite stiluri, valsurile, tangourile ne povestesc in stilul ”bozsik”, despre dorinte si vise nerealizate, despre singuratate si iubire, despre alienare, interiorizare, cautare si dansul nostru, al fiecaruia dintre noi, de la un capat la altul al vietii.


Spectacolul este conceput in doua parti. Prima parte se petrece intr-un local, intr-o societate marturisita, iar a doua pe o plaja sau un mal al oceanului, in firescul naturii. intre cele doua parti, contrastul de atmosfera si de stare este evident. Atmosfera partii a doua este mult mai poetica: cei care, inainte, au dansat zgomotos, s-au afirmat colorat, individual, in sala de bal isi prezinta acum tot prin dans propria lor soarta, singuratatea si diferitele momente unice din viata lor. Materialul sonor ne ofera piese apartinand celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz pana la cantonete, de la muzica clasica pana la muzica moderna, intr-un amalgam de stiluri si atitudini.


”Ideea spectacolului s-a nascut in baza filmului meu preferat: Ettore Scola – Balul, care constituie marturia fara text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor si relatiilor umane, precum si a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentreaza asupra istoriei, ci asupra personajelor care isi cauta fericirea valsand solitar”, spune Yvette Bozsik despre Bal.


Regia si coregrafia: Yvette Boszik
Scenografia: Doina Levintza


De: Dupa o idee originala de: Peto Joszef
Data/Ora: 19:00
Sala:Sala TNO
Locatie: Teatrul National de Opereta ”Ion Dacian”

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.