Alexandru Tomescu la Vara Magica 2016 la Ateneul Roman

0
Vara Magica aduce in atentia bucurestenilor un recital extraordinar. Celebrul violonist Alexandru Tomescu va prezenta miercuri 20 iulie, de la ora 19.30 un recital extraordinar ce va cuprinde Bela Bartok – Sonata pentru vioara solo Sz. 117, dedicata lui Yehudi Menuhin si Johann Sebastian Bach – Partita a II-a pentru vioara solo, BWV 1004. Angajamentul pe care si l-a asumat Alexandru Tomescu in momentul in care a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu, in 2007 a fost acela de a familiariza un numar cat mai mare de romani cu sunetul splendidului instrument. Dupa o serie aproape neintrerupta de concerte desfasurate in Romania si in lume, numele violonistului si al viorii sale au devenit sinonime perfecte.
 
 
 
Alexandru Tomescu a dovedit ca poate imblanzi orice forma de muzica, mai ales dupa proiectul „Paganini – inger sau demon”, care a marcat un hotar in cariera lui. A fost momentul in care violonistul si-a regandit identitatea si care marcheaza o cotitura radicala in drumul pe care Alexandru Tomescu a pornit acum cativa ani, acela spre schimbarea perceptiei existente in Romania asupra muzicii clasice. intr-adevar, de cand a revenit in tara, dupa studii in Elvetia cu Tibor Varga si Statele Unite ale Americii cu Eduard Schmieder, Alexandru a dorit sa demonstreze ca muzica clasica este o fereastra spre armonia cu sine si cu celalalt, o lume deschisa tuturor si ca fiecare merita sansa de a o explora.
 
 
Dupa o mai mult decat fructuoasa cariera realizata in Europa si in lume, presarata cu succese in sali precum Théatre des Champs Elysées – Paris, Carnegie Hall – New York sau Metropolitan Arts Centre – Tokio, a revenit in Romania, unde s-a implicat in organizarea unor turnee nationale de muzica clasica, realizate exclusiv din fonduri private. A inteles ca neconventionalul, ca imbinare intre profesionalism si inovatie este cheia pentru a atinge publicul larg, drept pentru care a devenit protagonistul unor evenimente–pilot in lumea muzicala romaneasca: a cantat pe Stradivarius intr-o statie de metrou, pentru a dovedi ca exista o insemnata receptivitate pentru muzica de calitate; a cantat intr-o padure pentru a milita impotriva exploatarii irationale a domeniului forestier. A cantat in fata unei case in ruine, pentru a stopa distrugerea cladirilor aflate in Patrimoniul National. A cantat cu scopul adunarii de fonduri pentru Asociatia Nevazatorilor din Romania sau pentru protezarea auditiva a copiilor cu deficiente de auz. Este printre primii artisti care si-a facut o misiune clara din a purta mesajul muzicii clasice in orase romanesti in care nu exista filarmonici. Este suficient ca numele sau sa apara pe un afis pentru ca biletele sa se epuizeze cu zile intregi inainte de evenimentul respectiv.
 
 
Lanto Communication organizeaza a cincea editie a Festivalului “Vara Magica” la Ateneul Roman din Bucuresti intre 13 iulie si 24 august 2016, concertele fiind organizate in fiecare saptamana si avand pe afis Orchestra Romana de Tineret, Orchestra de Tineret a Portugaliei, Orchestra Sinfonietta si Orchestra Junior, alaturi de celebri dirijori si solisti romani si straini. Cea de a V-a editie a Festivalului „Vara Magica” reafirma forta PARTENERIATULUI prin care Lanto Communication ofera publicului sau o vara la standarde culturale europene. 
 
 
Organizator: Lanto Communication
Partener asociat : Centrul National de Arta Tinerimea Romana
Partener: Fundatia Prietenii muzicii – Serafim Antropov
 
 
Biletele si abonamentele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro si la casa de bilete a Ateneului Roman tel. 0733.612.948
Info suplimentare https://www.facebook.com/FestivalulVaraMagica/

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.