Actorii Teatrului Nottara, aniversati in luna iunie

0

in perioada urmatoare ii aniversam pe:

 
Daniela Minoiu • 11 iunie 1974
Mihaela Subtirica • 17 iunie 1981
Andi Vasluianu • 23 iunie 1974
 
in luna iunie se celebreaza bucuria de joc si joaca. ii sarbatorim pe copiii nostri si pe copiii din noi, reamintindu-ne sa ridem la soare, pentru a alunga norii adunati peste an. Ne intoarcem la povesti si ne dam seama mai mult ca oricind ca avem nevoie sa credem din nou in eroii din carti, filme sau de pe scena incarcata de emotie a teatrului.
 
Se spune, despre cei nascuti de Ciresar, ca sunt spontani, amuzanti, inventivi, dar si sensibili, expresivi, plini de imaginatie si pasionati de ceea ce fac. Sunt personalitati creative, care (isi) modeleaza realitatea, luminind colturile intunecate, infrumusetind zonele anoste ale cotidianului si descoperind noi rosturi ale lucrurilor, pina atunci nebanuite. Ca in teatru…
 
La Nottara, ii aniversam in iunie pe citiva dintre talentatii actori care ne fac partasi la joaca lor cu sufletul, uneori comica, alteori trista, dar mereu serioasa, invitindu-ne, seara de seara, sa pasim intr-o lume in care miracole mai mici sau mai mari stau sa se intimple, la granita dintre realitati.
 
Le dorim tuturor sanatate, energie, fericire si „La multi ani!” de povesti, de intilniri speciale cu publicul, de colaborari care sa-i provoace. sa-i bucure si sa inspire noi generatii de spectatori!
Daniela Minoiu
 
Este actrita a Teatrului Nottara din anul 1997. A absolvit Academia de Teatru si Film, specializarea arta actorului, ca sefa de promotie, la clasa profesorului Gelu Colceag. Dorinta ei de perfectionare a determinat-o sa urmeze programul de masterat in Interventii fundamentale in dezvoltarea personala si psihoterapie, si Familie si societate, in cadrul Facultatii de Psihologie, promotia 2010. A participat, de asemenea, la programe de formare in Marea Britanie, Germania, Franta: sociodrama, dans terapie, art terapie si teatru dans.
 
La Teatrul Nottara, datorita pregatirii sale si a calitatilor de interpretare multiple, capabila sa se plieze pe cerintele unor roluri comice, cit si tragice, Daniela Minoiu a lucrat cu regizori importanti: Petre Bokor, Alexandru Dabija, Alexandru Darie, Alice Barb, Gelu Colceag, Diana Lupescu etc.
 
in stagiunea actuala, o interpreteaza pe Mirandolina, in spectacolul Hangita, de Carlo Goldoni, regia Tino Geirun.
Mihaela Subtirica
 
Nascuta pe 17 iunie, la intilnirea dintre doua zodii, Mihaela Subtirica are gingasia si fragilitatea unei flori de cires, care simbolizeaza frumusetea, dar si efemeritatea fiecarei clipe. Teatrul ofera spiritului ei sensibil spatiul de manifestare, printre vise, trairi si emotii de tot felul, puse in valoare de intilnirile pe scena cu mari personalitati artistice, precum: Mircea Diaconu, Alexandru Repan, Camelia Zorlescu, Ion Haiduc, Catrinel Dumitrescu etc.
 
in 2004 a absolvit Arta Actorului, la Universitatea Hyperion, iar un an mai tirziu s-a alaturat echipei Teatrului Nottara, unde poate fi vazuta, in aceasta stagiune in rolurile: Mette, din Aniversarea, de Thomas Vinterberg si Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci si Julia, in Scandal la opera, de Ken Ludwig, regia: Petre Bokor.
Andi Vasluianu
 
Este unul dintre actorii-reper ai generatiei sale, carismatic si onest cu publicul sau, fiind preocupat atit de calitatea interpretarii, cit, mai ales, de construirea unei relatii sincere cu spectatorii. Nascut pe 23 iunie, Andi Vasluianu are un joc scenic discret si rafinat, instruit si echilibrat. Priveste fiecare nou rol cu responsabilitate, respect si cu o maturitate, care ii intrece virsta.
 
A jucat in peste 50 de filme, iar in teatru colaborarile cu importanti directori de scena precum: Cristi Juncu, Alexandru Dabija,Victor Ioan Frunza, Radu Afrim sau Vlad Massaci i-au prilejuit intilnirea cu personaje complexe, glisind pe muchia ascutita dintre drama si comedie si punindu-i in valoare capacitatea de a se reinventa, cu fiecare rol. Luciditatea artistica a interpretarii sale scoate la lumina toate ungherele sufletesti ale personajelor, decupind clar motivatiile, sensurile si rosturile lor.
 
in stagiunea actuala, la Teatrul Nottara, Andi Vasluianu este preotul Welsh, neputincios in fata descompunerii sufletesti a lumii din jurul sau in Vestul singuratic de Martin McDonagh, si nelinistitul Tom, in Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, dind peste cap ordinea micului univers din care face parte, ambele spectacole fiind regizate de Cristi Juncu. 
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.