Vacanțe mai ieftine în lunile de toamna – cât de ieftine pot fi călătoriile?

0

Dacă lunile iulie – august sunt considerate cele mai aglomerate în multe destinații turistice, toamna aduce o schimbare de trend. Începerea anului școlar și perioadele de muncă intensă la cele mai multe joburi, determină scăderea puternică a numărului de turiști, inclusiv în zonele care nu se bazează pe turism sezonier. Așadar, dacă vrei să vizitezi de exemplu o capitală din Europa, trebuie să știi că un city-break de toamnă îți va aduce avantaje în serie: prețuri mai mici, durata redusă de așteptare pentru a intra în muzee și alte obiective turistice, chiar și vreme mai plăcută pentru plimbare, spre deosebire de temperaturile caniculare din timpul verii.

Cât de ieftine sunt vacanțele de toamnă în 2022?

Pentru români, cele mai accesibile sunt desigur călătoriile în țară, dar și cele către destinații unde se poate ajunge cu zboruri low cost. În septembrie încă se poate merge la mare, pe litoralul românesc. Cu puțin noroc, pot fi zile cu soare, când se poate face plajă. În plus, apa mării rămâne de obicei destul de caldă până spre jumătatea toamnei.

O idee și mai bună este să se aleagă un hotel de pe litoral cu piscină interioară sau centru spa propriu. Prețurile scad la mai puțin de jumătate față de sezon. Spre exemplu, la un hotel de 4 stele din Eforie Nord, prețurile încep de la 99 de lei / persoană sau 239 lei / persoană pentru un pachet all inclusive, cu acces și la spa și fitness. Desigur, în cazul pensiunilor și a hotelurilor care oferă doar servicii de cazare, prețurile pe litoralul românesc în septembrie – octombrie pot fi chiar în jurul valorii de 100 lei / noapte pentru 2 persoane.

Dacă timpul îți permite și dacă ai posibilitatea de a planifica un concediu în această perioadă, este păcat să nu profiți de toate avantajele de moment. Costurile sunt prietenoase în cele mai multe destinații turistice, iar la nevoie poți contracta rapid un imprumut online, un credit de nevoi personale care să îți suplimenteze bugetul pe termen scurt. Poate fi dificil să economisești tot anul pentru o singură vacanță. Urgențele neprevăzute pot necesita cheltuirea banilor puși deoparte. De aceea, un împrumut de la un IFN de încredere, precum Credius, ar putea fi soluția ideală.

Unde poți zbura toamna la costuri foarte mici?

Dacă plănuiești o vacanță de tip city-break în Europa, ideal este să alegi o destinație acoperită de zboruri low-cost și să călătorești cu bagaj minim. Viena, Bruxelles, Berlin, Dublin, Milano, Roma, Napoli, Bologna sau Madrid sunt exemple de orașe către care poți călători la costuri neașteptat de mici, de la 20-30 de euro / zbor cu toate taxele incluse, în cazul în care alegi varianta minimă de confort, fără extraopțiuni.

Ideal este să planifici călătoria 100% online – de la transport spre destinație, până la cazare, bilete la obiective turistice, transport local etc. Pentru o vacanță în doi în Europa, cu câteva sute de euro, vei putea realiza ceea ce cu 1-2 luni în urmă necesita un buget mult mai mare. Pentru că mai puțini turiști călătoresc în această perioadă, hotelurile, pensiunile și apartamentele de închiriat sunt disponibile într-o varietate mai mare. Cu alte cuvinte, te poți bucura de un raport calitate / preț excelent, inclusiv pentru cazare, chiar dacă alegi unități turistice din zone centrale.

Pentru a solicita un credit de nevoi personale online, din confortul locuinței tale, nu ezita să apelezi la Credius!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.