Un duel

0

O poveste despre cuplu, despre relatia dintre barbat si femeie, "tratata ca o romanta. Problema asta e, declara Dabija. Daca doi oameni vor sa fie impreuna, ce inseamna, ce obligatii morale au? Spectacolul acesta este un studiu de caz, pana la disecare, al cuplului".
Un duel este un spectacol ce pune in discutie unele dintre marile teme cehoviene, citite intr-o cheie moderna si aduse in scena intr-o viziune deschisa contemporaneitatii, in prim plan aflandu-se, asa dupa cum ne-a marturisit regizorul, "analizarea unui fel de deteriorare a relatiilor umane".
Alexandru Dabija foloseste aceasta nuvela cehoviana, cu intreaga ei atmosfera de capat de lume si plictis, cu micile ei tabieturi si marile discutii filozofice si morale, pentru a crea un spectacol captivant pentru omul contemporan, uneori cu adresare directa catre public in atmosfera intima creata de scenografia Lilianei Cenean.
Gavril Patru, Diana Dumbrava, Vlad Ivanov, Razvan Oprea, Marius Rizea, Dan Tudor, Ioan Andrei-Ionescu sunt actori care apartin aceleiasi generatii din Teatrul National. Alaturi de ei, publicul o va putea redescoperi pe Ana Ciontea, o actrita importanta, revenita in tara dupa o experienta teatrala de peste 10 ani in Franta.
"Acesti actori sunt la inceputul maturitatii care pentru mine e o forma de adolescenta actoriceasca. Exista o anumita varsta a actorului care nu are aroganta maturitatii, dar indeplineste conditiile perfecte  pentru a exprima plictisul, de a juca pe scena ceea ce as numi plictisul existential, spleen-ul total, de care se ocupa Cehov."(Alexandru Dabija)
Un spectacol de atmosfera, lucrat milimetric, rafinat in interpretare.
Un spectacol semnat de Alexandru Dabija.

Asistent regie: Alexandru Mazgareanu 
Adaptare:  Alexandru Dabija 
Distributia: Nadia: Diana Dumbrava 
Maria: Ana Ciontea 
Doctorul: Vlad Ivanov 
Ordonanta: Dan Tudor 
Laevski: Gavril Patru 
Von Koren: Razvan Oprea 
Diaconul:  Marius Rizea 
Kirilin: Ioan Andrei Ionescu 
Acimianov: Mihai Calota 
Nikodim: Dragos Ionescu 
Dr. Ustimovici: Axel Moustache 

Regie: Alexandru Dabija
De: dupa A. P. Cehov
Scenografie: Liliana Cenean
Data/Ora: 26 Mai, ora 19:00
Sala:Sala Atelier (TNB)
Durata: 2h si 5′ (fara pauza)
Pret bilet: 30 RON, 16 RON
Locatie: Teatrul National

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.