TRAVELEX EXCHANGE SRL

49

Tzeapa mare!
Primul curs de schimb afisat mare este (zic ei) pentru cecuri. Mai la coada afisului este un curs pe care-l observi abia dupa ce ti-au luat banii si care, evident, este cu 10-20% mai mic.
Judet :Municipiul Bucuresti, Localitate :BUCURESTI SECTORUL 1 J40/14643/2003 15868368
– functiune
– Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2003

Telefon reclamatii: 0788 415 602

***
La casa de schimb valutar poti pierde aproape 10% din suma intr-o clipa de neatentie. Legislatia lasa portite de scapare intreprinzatorilor, care profita de neatentia cetatenilor.

Ai 100 de euro si vrei sa-i schimbi. Cauti, ca tot omul, un curs de schimb mai bun. Gasesti unul mai mare decat ce ofera piata. Te bucuri, intri si schimbi banii. Cand iei leii, vezi ca sunt mai putini decat te asteptai. Situatia se lamureste repede. Tu ai luat in considerare cursul pentru cecuri de calatorie, nu cel pentru cash.

Asa se intampla la casele de schimb valutar ale Travelex, care practica acest sistem. Daca vrei sa anulezi tranzactia, ti se spune ca nu se mai poate, deoarece s-au facut deja documentele si nu pot fi anulate. Pierderea este de aproape 10% din suma schimbata.

Cititorii pacaliti prin acest sistem ne-au cerut sa scriem din nou despre aceasta teapa, ca sa nu mai pice si altii in plasa abil intinsa de catre intreprinzatori.

MANIPULARE. Cele mai multe case de schimb valutar afiseaza cursurile de cumparare si de vanzare, in aceasta ordine. Asa se face ca omul s-a obisnuit sa le citeasca in acest mod. Travelex insa practica urmatoarea afisare: cumparare cecuri, vanzare bancnote, cumparare bancnote, ceea ce il va face pe client sa confunde cursurile.

Tranzactiile ce le efectueaza aceasta firma se bazeaza numai si numai pe neatentia bucurestenilor… ce om normal s-ar duce sa schimbe un dolar cu 25.000 in loc de 28.000, ne scrie un cititor pacalit.

PASIVITATE. Lipsa de reactie a autoritatilor ii face pe cetateni sa creada intr-o complicitate a acestora la mecanismul pus la punct de casa de schimb valutar. BNR doar autorizeaza casele de schimb valutar. Cei care au fost pagubiti printr-o astfel de tranzactie se pot adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, ne spune Mugur Stet, purtatorul de cuvant al BNR.

Asa cum BNR prin Norma privind efectuarea operatiunilor de schimb valutar spune la articolul 14 ca nu pot fi infiintate puncte de schimb valutar amplasate in garaje, chioscuri, alte constructii similare, in locuri izolate, la etajele sau subsolurile cladirilor cu destinatie de locuinta, la fel de bine ar putea interzice si afisarea cursurilor pentru cash alaturi de cele pentru cecuri de

calatorie.

In 2003, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a emis ordinul numarul 12 privind unele masuri de informare a consumatorilor de catre agentii economici care desfasoara activitati de schimb valutar. Acestea reglementau afisarea comisionului, fiind stipulate conditii precise precum marimea caracterelor si distanta dintre caractere.

La fel de bine, ANPC ar putea sa interzica afisarea cursurilor pentru cash alaturi de cele de calatorie.

REACTIE

Pozitia Autoritatii este uimitoare.

Societatii Travelex nu i se poate imputa faptul ca anumiti consumatori, tentati de aparenta unor raporturi euro/leu sau dolar/leu atragatoare, nu citesc cu atentie panourile respective care au indicate valori diferite pentru cecuri de calatorie si bancnote la vanzare si cumparare, ne spune Stelica Nicula, director al Directiei de supraveghere si control al pietei produselor si serviciilor.

Socul sinceritatii continua. Este adevarat ca societatea respectiva a fost in atentia noastra in anii anteriori din cauza nerespectarii, la vremea respectiva, a legislatiei in domeniu, insa, in urma aplicarii de sanctiuni si consilierii realizate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, si-a corectat toate deficientele, ne spune Nicula.

Din punct de vedere al respectarii legislatiei privind protectia consumatorilor (OG 21/92, privind protectia consumatorilor si Ordinul 12/2003, privind unele masuri de informare a consumatorilor de catre agentii economici care desfasoara activitati de schimb valutar), societatea Travelex respecta legile in vigoare, ne linisteste Nicula. >>
***


Jurnalul National, Adrian Mihai, 13 apr 2005

Share.

49 Comments

 1. octavian on

  asa cum ne-am obisnuit, si fara autoritati e acelasi lucru. daca in schimb incerci sa schimbi 100Eur la aceste case de schimb, ca din pamint apare un paznic-bodyguard care iti atrage atentia sa nu faci scandal, ca tranzactia a fost incheiata,bla-bla. fapt pentru care si operatoarea de schimb sta bine ascunsa in spatele unui geam blindat, dupa care se distreaza cind vede ca a mai tepuit un fraier. eu, unul, nu am putut sa indur sarcasmul si obraznicia celor doi(casiera si bodyguard), cind se distrau ca am pierdut banii( aveam nevoie de exact 100Eur in lei- si am primit ceva mai putin decit 100$ tot in lei) si am luat masuri:l-am facut varza pe boul ala de bodyguard-cred ca a pierdut citiva dinti, si nu cred ca a ma vazut cu ochiul sting vreo doua saptamini. dupa care i-am explicat doamnei ca din nefericire nu o sa stea dupa geamul ala la nesfirsit, si ca o voi astepta rabdator sa iasa. ca urmare, tranzactia s-a anulat(deci se poate!) si de a doua zi am putut observa cu tristete ca noii mei prieteni isi dadusera demisia fiind inlocuti cu oameni noi.
  concluzia:desi nu e o solutie, BATAIA E RUPTA DIN RAI!

 2. Ceva asemanator mi s-a intamplat si mie ieri. Am schimbat o suma mare si ca urmare a tranzactiei am pierdut cam 5 milioane de lei. Am chemat politia care nu a facut nimic, am fost la OPC care m-a dezamagit prin pasivitatea lor. Mi s-a spus ca trebuia sa deschid bine ochii inainte de a face tranzactia. Problema a fost ca aveam nevoie de banii aia pentru a plati avansul la o masina. Asa ca a trebuit sa mai imprumut niste bani ca sa reusesc sa platesc masina. Eu nu am apelat la violenta cum a facut octavian dar o sa apelez la toate mijloacele mediatice si si legale pentru a-mi recupera prejudiciul care mi l-au creat.

 3. Eu am lucrat vreo 6 luni la o casa de schimb care practica 8 % comision. Imi era mila de oameni, dar eu nu ma consideram vinovata cu nimic, nu puteam sa-i avertizez pt. ca aveam camere de luat cederi si as fi putut fi data afara…le mai ziceam clientilor ca nu sunt bune bancnotele, ca sunt uzate (desi nu erau..), doar, doar sa nu le schimb.Intr-un final n-am mai suportat si mi-am dat demisia. Banii inapoi se pot da – asta in cazul in care ati luat de la un exchange care are comision: cereti sa vi se faca RESTITUIRE DE COMISION. Sunt obligati prin lege sa va dea banii inapoi daca spuneti cuvintele magice. Dar cel mai bine ar fi sa intrebati inainte de tranzactie cat primiti pe lei/valuta.

 4. Am patit-o si eu ceva timp mai in urma. La o casa din centru, vis-a-vis de magazinul Cocor. Aveau comisionul afisat, dar undeva in josul anuntului, si cu,,,caractere mici; Comisionul in aceste situatii este de 6,8 sau 9%, in asa fel ca sa se poata usor confunda cu 0%. Am schimbat 1200$, deci am avut ce pierde… Protejata in spatele geamului, vinzatoarea a catadicsit doar a-mi spune ca patronul nu este in tara, deci nu am cu cine sa vorbesc. Ceea ce-i mai dureros, e ca te lovesti si de comportamentul ironic al unor vinzatoare (operatoare…). Insa toata admiratia pt. practica lui Octavian…

 5. DL. OCTAVIAN ESTE UN MARE MINCINOS PT. CA NU A BATUT PE NIMENI (POATE IN VISELE LUI EROTICE) SI DACA CINEVA AR VREA SA FACA UNA CA ASTA AR FI ASPRU PEDEPSIT !

 6. Travelex asta s-a intins si in Brasov cu niste puncte de lucru, si am luat si eu 2 tepe de la ei in 2 puncte diferite. Ce fac ei este inselaciune prin inducere in eroare, dar nu ma las pana nu-l aranjez, cel putin in Brasov.

 7. TRAVELEX SI IN PLOIESTI!
  din fericire eu nu am pierdut decat putin peste 400.000 ROL.totusi am cautat pe net firma travelex si am ajuns aici.imi pare rau pt toti cei tzepuiti.
  BRAVO lui octavian.eu tocmai am facut un afis pe A4 si ma duc sa-l lipesc in zona si sper sa vada cat mai multi acel afis.si sa mai speram ca se va reglementa ceva in privinta asta

 8. Chiar azi am schimbat 500 $ la aceasta casa de schimb valutar TRAVELEX.Mare TZEAPA ..am pierdut 2500000 ROL..Fiti atenti ! NU MAI SCHIMBATI BANI LA ACESTI SARLATANI..Mi-au cumparat dolarul cu 24000 lei,cand mi-am dat seama a fost prea tarziu..erau niste bani foarte importanti pentru mine si i-am pierdut..O sa o plateasca pana la urma acesti hoti cu acte..Promit !

 9. Chiar azi 13.03.2006 la SC TRAVELEX SRL din Str. Muresenilor Nr.26 COD FISCAL 15868368 Casier ABABEI SIMONA mi.a tras aceeasi teapa la un curs de 30515 lein in loc de 34800 care era pentru Cecuri…si suma pierduta la 1800 euro a fost : 7713000 . Frumos…si surpriza e ca deja chitanta era soasa cand mi-am dat seama de greseala.Banii schimbati inapoi nu se mai pot da—mi-a spus dupa aceea.

 10. Stefanescu Vasile on

  Atentie !!! La fel si la casa de schimb S.C. Global Biz Srl (cod C 439.41.003.41) din B-dul IC Bratianu nr. 12, Sector 3 vis a vis de Cocor. Cica una e cursul pt cecuri altul e cursul pt valute (pierdere neta : 1.755.000 lei). Am facut o cerere de anulare a tranzactiei. Daca nu mi-o aproba o sa fac o adresa de web special pt ei care sa le poarte numele. Apoi toate cautarile de pe Google de gen teapa casa de schimb valutar o sa fie redirectionate catre mai sus amintita adresa de web. O sa muncesc cam o zi pentru asta dar cred ca o sa merite … asta in cazul in care nu imi aproba anularea tranzactiei … o sa revin cu informatii …

 11. Stefanescu Vasile on

  Surprize, surprize !!!! Dupa cum am spus revin cu noi info … Am facut o cerere la casiera catre director ca sa anuleze tranzactia … apoi sub pretextul ca nu am primit o recipisa prin care sa confirme faptul ca am depus acea cerere am mai trimis una de efect maxim la sediul lor central dinm Crangasi (sub forma unei scrisori recomandate cu confirmare de primire).
  Cum am aflat de seduil lor legal ? Simplu : internet, google, CCIB, Min. de Finante, actionariat , etc. Daca dupa prima cerere nu a fost nici o reactie , la 2 zile dupa ce am trimis recomandata si oamenii au vazut cat sunt de hotarat am primit un telefon de la un tip care mi-a comunicat ca ma pot prezenta la sediul lor pt. a-mi primi banii inapoi (adica s-a anulat tranzactia, eu mi-am luat euroii iar ei si-au luat leii).
  DECI SE POATE, EXISTA POSIBILITATEA LEGALA DE A SE ANULA TRANZACTIA CHIAR DACA S-A EMIS BON !
  Asa ca mi-am recuperat cei 1.755.000 lei cu pretul a 32.000 lei (pretul recomandatei si a inca 2 calatorii cu metroul ). :))
  Dar totusi daca la alta firma aceasta strategie nu merge va sfatuiesc sa va postati in fata casei de schimb valutar si sa-i trageti de maneca pe cei ce intra acolo cu scopul de a schimba valuta , atragandu-le atentia asupra smecheriei … garantat ca in 2 zile tipii cedeaza , ca doar nu o sa inchida punctul de lucru respectiv doar pt atata lucru . Daca e un bodyguard prin zona nu are ce sa va faca pt. ca sunteti pe trotuar (pe un spatie public) iar dc va agreseaza puteti sa-i faceti reclamatie la politie. Asta ar fi varianta disperata si asa as fi procedat dc as fi pierdut peste 7.000.000 lei asa cum vad ca au pierdut unii care au scris pe aici. Cred ca si varianta lui Octavian ar functiona dar doar in cazul in care casiera ar fi inrudita cu sefii casei de schimb respective :)))

 12. Aceaasi atitudine si in 2006. La punctul e lucru de la Sala Palatului. Cum din pacate jupanul de dincolo de ghiseu era destul de voinic, partea cu dintii scosi se exclude. Am cerut numarul directorului. N-a fost nici o surpriza ca nu-l avea.
  Iata insa ca teapa se intinde si catre stat (info publica pe site-ul Registrului Comertului)

  1. TRAVELEX SRL
  Judet :Municipiul Bucuresti, Localitate :BUCURESTI SECTORUL 1 J40/14643/2003 15868368
  – functiune
  – Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2003

 13. aceeasi TEAPA am primit-o si eu acum 1 ora cand am vrut sa schimb 100E. mi se pare absurd sa fie o diferenta atat de mare de la 35021 la 28000. Asta mi s-a intamplat la agentia EUROFINANCE SRL din Galati.normal ca am inceput sa ma certat cu caserita, sa-mi dea banii inapoi, dar ea mi-a raspuns foarte impertinent ca nu se mai poate anula tranzactia si bla, bla. Chiar nu exista nici o posibilitate legala de a face ceva? undeva unde sa faci reclamatie? daca eu mi-am luat ‘teapa’ macar sa nu isi mai ia si altii, sa fie intr-un fel sanctionate aceste case de schimb. de unde pana unde aceste cecuri de calatorie? sa fim seriosi…

 14. Casier : Velciu Dante – un grasun infect care dupa ce tzepuieste o doamna in varsta din spatele ghiseului TRAVELEX de la Sala Palatului, are si tupeul de a fi violent verbal. Altfel n-a indraznit, ca-l calcam in picioare…
  In prima faza refuza sa dea si bonul fiscal, cretinul… La insistente a facut-o!
  ATENTIE!!!!
  In ulrimul timp jigodiile astea de la TRAVELEX nu mai scriu numele firmei nicaieri pe cocioabele lor mizere (cand l-am interpretat pe imbecilul umflat din spatele ghiseului a iesit nervos si mi-a aratat o hartie de 6×2 cm lipita pe usa (care oricum nu se putea vedea cand usa de la cocina era deschisa!!!
  ATENTIE!!!
  Nu mai fac poanta cu cecurile (probabil ca s-a prins multa lume) dar acum au o alta smecherie infecta:
  – pun doar CURSUL DE VANZARE DUBLAT !!!!!!!

 15. Alexandra M on

  Am patit-o si eu la 100 E schimbati am pierdut 350.000lei .Adresa tzeparilor e Str Meendelev Nr44 , firma Sc Global Biz SRL si culmea e ca au firma langa o banca BCR .Cum e posibil ? Chiar nu ne protejeaza nimeni de hotii astia mai ales ca vad ca pb e veche ! Va dati seama ca sunt ca niste capuse , care nu fac nimic altceva decat asteapta fraierii sa le cada in plasa , nu se deosebesc cu nimic de fostii valutari de pe Liscani de dupa revolutie cand te duceai sa schimbi un bou si te intorceai cu un ou si ca un bou!
  Ajutati-ne sa scapam de ei!!!!

 16. ÃŽntradevăr, dl. Ştefănescu Vasile are mare dreptate în legatură cu excrocii de patroni şi angajaţi de la casa de schimb valutar SC GLOBAL BIZ SRL (cod C 439.41.003.41) de pe B-dul IC Brătianu din Bucureşti, care afişează primul cursul pentru cecuri şi apoi cursul pentru vânzare şi cumpărare. Mulţumesc pentru sugestia cu cererea de anulare a tranzacţiei, cu toate că nu ştiu dacă mi-o vor lua în considerare. OPC-ul sunt mână în mână cu acesti excroci, la fel şi cei de la care obţin aceste aprobări lejere. Nici eu nu mă voi lăsa şi îi voi discredita cum voi putea mai bine . Bănuiesc că patronii au spatele acoperit bine, dar… ulciorul nu merge de multe ori la apă!!!

 17. Alexandra M on

  Pai nu stiu ce putem face daca autoritatile nu sunt de partea noastra si nu se vor sesiza in legatura cu hotia acestor oameni , eu am trimis sesizare la OPC sper sa mai fie si altii care sa faca asa ceva , plus mailuri de atentionare la toti cunoscutii si nu numai. Daca as fi avut puterea sa fac ceva cred ca la parnaie i-as fi bagat intr-o clipa dar de …nu pot

 18. Am patit si eu acelasi lucru… pe bd. I.C. Bratianu, in Bucuresti, acum doua saptamani… credeam ca sunt singura… 🙁 Suma nu era prea importanta, dar frustrarea a fost destul de mare. Am vazut dupa aceea ca sunt mai multe case de schimb pe Bratianu, la rand, toate cu aceeasi smecherie. Cred ca incercarea noastra de a-i opri pe acesti tzepari nu va avea un rezultat notabil decat daca s-ar face o (oarecare) campanie la TV, ziare, sa vada cat mai multi oameni. De altfel, cand multa lume va fi deja familiarizata cu tipul asta de smecherie si va evita casele de schimb cu afisajele minicinoase, va aparea probabil o noua gaselnita, ca asa a fost si cu comisionul acum catoiva ani. Afisau un curs bun, dar, foarte putin vizibil pe panou, era un ditamai comisionul si uite asa te alegeai cu mai putini bani decat ar fi trebuit… Acum toata lumea se uita atent sa vada daca nu cumva exista un comision… dar a aparut alte chestie – deocamdata asta cu cecurile…
  Ce mi se pare funny este ca eu m-am pacalit asa pentru ca am renuntat sa mai stau la coada la BCR (pe Lipscani). La ghiseul unde mi s-a spus ca se pot shcimba bani, la BCR, am asteptat de mi-a venit rau, pana la urma am plecat si am schimbat pe Bratianu. Va spun sincer ca imi vine sa zic vreo doua in egala masura si BCRului (pentru servicii) si casei de schimb unde m-am pacalit (pentru escrocherie). Dar…

 19. eu am fost casier la aceste case de schimb valutar de care vorbiti. Exista o modalitate ca sa luati banii inapoi SI SE NUMESTE STORNARE. Dar nu se stie daca reusiti pentru ca fiecare casier are comision din fiecare tranzactie- mai ales daca e considerata mare si are peste 300 E.

 20. Alexandra on

  Buna ziua , pana acum nu s-a miscat nimic : OPC nu a sunat sa se intereseze de reclamatia depusa si cred ca sunt pagubiti in continuare numerosi oameni .Singurul lucru pe care l-am realizat e site-ul : http://www.hotiilegale.haos.ro care e un proiect la care inca lucrez.

 21. E o teapa ordinara, a patit-o un apropiat de-al meu. Actiunea e premeditata, salariatii sunt instruiti in scopul pacalirii clientilor. Totul e pe fata.

  Nu stiu de ce este considerata o afacere legala ..este EVIDENT ca ei incearca sa te pacaleasca. Infractiunea de Inselaciune se apropie foarte mult de ceea ce fac ei. Binenteles ca sa fie acuzati de asa ceva avem nevoie de politisti/procurori cu IQ-ul peste 50. Cum n-avem ..teapa o sa mearga in continuare.

  Bunul-simt si buna-credinta sunt doua notiuni care fac cat un milion de legi .

 22. Bai fratilor nu mai fiti impertinenti prin conceptii, nu mai apelati la solutii radikle instinctive(bataie, amenintari la adresa celor ce lucreaza in aceste puncte) nu realizati ca nu faceti altceva decat sa va inrautatiti singuri situatia? Pe bune incercati sa ganditi logic: casierii si supraveghetorii nu au nici o vina sunt doar niste marionete conduse de un sistem infect cu multa indrazneala si tact. Sfatul meu ar fi sa cascati bine ochii atunci cand vreti sa schimbati banii in fond sunt banii vostri nu? Iar in al doilea rand daca tot nu intelegeti acest sistem de plata de ce dracu nu intrebati: doamna sau domnule, ce suma i-mi dati pe (ex:100 de euro) ? va asigur ca nu ve-ti mai lua teapa. multa bafta si cascati bine ochii !!

 23. Mai oameni, multumiri pentru ce ati scris aici, pana acum nu stim decat faza cu comisionul, pe viitor voi casca ochii sa evit noua forma de teapa. Exista un echilibru in orice, si legea firii regleaza conturile cu oameni de teapa astora…azi se bucura de teapa pe care v-a dat-o, si maine sau peste un an, 10…cine stie, soarta le-o intoarce negresit . Nu ma intrebati de unde stiu, am trait si am vazut destule. Tot respectul!

 24. IULIA budurea on

  SC GLOBAL BIZ SRL niste excroci ordinari.Am pierdut 750.000 lei.Am fost de 3 ori la ei dupa $$,dar fara succes,se faceau ca nu stau nimic.Am mai scimbat acolo dar la un curs obisnuit,dimineata la prima ora am schimbat banii,la primirea bonuli m-am utiat pe bon si am observat ca in loc de 27800 erau trecuti 24150.Au refuzat sa imi mai dea banii inapoi casiera fiind Ilie Cristina.
  Sper ca acea casa de schimba sa fie inchisa.

 25. ATENTIE…!! Calea Mosilor, BEST EXCHANGE 2006, vis-a-vis de Pizza Hut. Va sfatuiesc sa nu le treceti pragul, sunt niste tepari ordinari!!

 26. Nr. de telefon al teparilor este 0788415632 raspunde una care cica e director adjunct in firma. Zice ca totul e legal si ca nu am ce face. Pe mine m-au inselat cu 2 milioane, bani de care aveam mare nevoie. A trebuit sa ma imprumut ca sa pot completa suma ce-mi era necesara chiar in aceea zi. Banuiesc ca 2 milioane le sunt suficiente pt. lumanari! I-am blestemat deja.. Intentionez sa ma postez in fata casei de schimb si sa la suflu toti potentialii, viitor posibili fraieriti clienti. Daca as fi barbat, as astepta-o pe impertinenta de casierita si i-as arata ceva frumos!

 27. ion zdranca on

  pt dorina :
  SC BESTCHANGE 2006 SRL
  calea mosilor 280 ,bl.20, sca,parter
  c670.41.005.41 : cod fiscal 15868368
  STUPARU ADRIANA 0788415632 ;021/3155493

  =ACEEASI SITUATIE :
  VINERI 13 OCT 2006 ORELE 12,00
  am fost TALHARIT CU 1 500 000 lei LA 300 EURO
  1– am chemat politia , a venit un echipaj de la
  sectia 8 dl.nita (cu 2fete) care le-a dat dreptate,
  INTREBANDU-L PE CINE APARA,
  el mi-a raspuns ca a p a ra l eg e a ;
  CARE LEGE APARA EI ?
  ce nu s-a respectat :
  ART.21 si ART.22 din REGULAMENTUL BNR
  nr 4/2005 -regim valutar= conf LEGII 312/2004
  2- am chemat protv= dar pt esca nu e interesant
  3- am facut reclamatii pe internet la :
  BNR ; GARDA FINANCIARA ; POLITIA ECONOMICA ;
  PROTECTIA CUMPARATORILOR ;
  4- am facut reclamatie in scris, personal , la
  PROTECTIA CUMPARATORILOR.

  = ACEEASI SITUATIE LA ACEEASI CASA DE SCHIMB
  luni 9 0ct dna ELENA (MARTORUL MEU) a fost
  talharita la 250 euro.

  –== nu cred ca se poate rezolva ceva ,
  singura solutie : sa fugim repede si sa nu ne mai
  uitam in urma;
  pacat de visele din ’89 -=

 28. Alexandra M on

  UItati ce am gasit aici : http://www.jurnalul.ro/articol_48410/teapa_valutara___travelex_castiga__clientul_pierde.html
  SOLUTIA. Atentia sporita este cea mai eficienta cale de protectie a consumatorului. La Oficiul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti (OPCMB) s-au inregistrat 188 de reclamatii care au vizat Travelex SRL, pentru care nu s-au aplicat sanctiuni contraventionale. Alte 35 de petitii au fost inregistrate in tara, doar cateva fiind considerate intemeiate. In februarie, OPCMB a efectuat un control la unul dintre spatiile Travelex si a aplicat o amenda de 4.000 de lei vechi. Suma este insa recuperata de intreprinzator prin cateva tranzactii. Faptul ca reclamantii nu au vazut informatiile afisate atat la interior, cat si la exterior, privitor la nivelul cursurilor practicate de respectiva casa de schimb, asa cum erau afisate la data schimbului valutar, nu a putut fi imputat agentului economic in cauza, se arata intr-un raspuns al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului.
  Eu am devenit obsedata de aceasta firma si nu pot sa nu ma uit saptamanal pe aceasta pagina cu parere de rau pt persoanele care patesc ce am patit si eu .

 29. Nu intelega de ce HYBRID se sugereaza asa dragalas sa cascam ochii.
  Am patit-o si eu, eram in vacanta la Brasov, si nu mi-a venit sa cred ca in tara la mine mi se poate intampla asa ceva. Chiar nu ne putem uni sa facem ceva ?
  Chiar atat de nesatui pot fi acesti patranasi din umbra sau sunt persoane foarte sus puse !

 30. ar fi fost bine sa fie singurii tzepari! dar deja e o moda care o intalnesti la majoritatea caselor de schimb

 31. Pentru global biz aceiasi teapa am luat-o si eu cu o suma mai mica (100 de euro) dar prejudiciul a fost de 37 de ron. Mai grav este ca eu am remarcat inainte de schimbul efectiv ca suma ceruta este nejustificata si am cerut oprirea tranzactiei dar cu toate astea casiera Petra Gabriela a continuat sa faca bonul fiscal.

  Propun sa facem o cerere colectiva la OPC ..astept un reply la bragadiru@gmail.com

 32. si eu am luat aceeasi teapa la global biz de la romana; am schimbat 450 euro si am pierdut cam 1,4 milioane; dar…. am facut o cerere de anulare a tranzactiei, motivand ca bonul dat este gresit-eu am prezentat ci si pe bon scria ci; bineinteles ca i-am amenintat cu OPC; casiera era o vaca …se facea ca nu pricepe….s-a bagat si body-guard-ul in discutie dar l-am redus la tacere repede; chestia tare e ca a doua zi dimineata (29.11.2006) m-a sunat un tip sa imi zica ca mi s-a aprobat cererea de anulare a tranzactiei…si azi (4.12.2006) mi-am luat banii inapoi…..oricum….jigodii la maxim…si prosti si needucati

 33. Pentru d-l Ion Zdranca si altii care au luat tzeapa pe
  Calea Mosilor . Sunt de acord sa ne adunam si sa-i stresam, pe angajati care sunt si ei complici la excrocherie. Ei au deja dat pe ejob oferta de angajare pentru operator schimb valutar . Cel mai mare problema pentru acesti excroci este sa le facem atmosfera. Am cateva idei sa i facem sa se gandeasca la noi cum ne gandim si noi la ei.

 34. am patit-o pe pielea mea, iar in momentu in care am primit banii am ramas masca, iar cea de le ghiseu se uita la mine cu o fata..ceva de genu..inca una pe ziua de astazi..creste salariul,creste……..sunt total neprofesionisti si tepari

 35. Unii oameni sunt o nesimtire inimaginabila.

  Azi am vandut la Best Exchange 2006 SRL – Brasov str Republicii nr. 46 suma de 250 de euro pe echivalentul in lei a 250 dolari americani.

  azi: 1 euro = 3.32 RON (aprox)
  1 dolar = 2.23 RON (aprox)

  In consecinta la am primit cu 30% mai putin.. in loc de 820 RON (8,2 mil) am primit 580RON (5,8 mil).

  Acest lucru mi s-a intamplat datorita modului (intentionat complicat) in care era afisat cursul

  Asa cum s-a afirmat si mai sus.. odata semnata hartia de la ei (pe care ulterior am citit ca scria Declar, prin semnarea acestui formular, ca am fost informat atat verbal, cat si in scris, asupra cursului si comisionului practicate susmentionate.) nu a mai putut fi facut nimic.

  Aveti mare grija!

 36. Aceeasi problema am avut si eu … solutia a fost urmatoarea: am stat in fata si am gonit toti clientii …. dupa un timp mi-am primit banii inapoi. Este adevarat ca era vorba de o suma mica, dar merita incercat!

 37. Solutia cand am patit-o a fost urmatoarea: am stat in fata si am gonit toti clientii pana mi-au dat banii inapoi. E adevarat ca era o suma mica … dar merita incercat, macar ca le stricam o zi de castig!

 38. TRAVELEX=HOTI LA ADAPOSTUL LEGII am avut aceeasi experienta neplacuta acum vreo 3 ani, am vazut cursul scris mare ,am intrat, am intrebat daca cursul este cel afisat ,mi s-a raspuns ca DA ,atunci am dat cateva pachete de bani (lei)pt. a fi schimbati in USD lucratorul de la acea casa bucuros de marimea tepei pe care urma sa o dea nici macar nu a numarat banii,m-a intrebat doar cati sant si s-a grabit sa-mi dea dolarii si repede bonul fiscal ,lucru care mi-a dat de banuit am scos un calculator si am sesizat ca am fost pacalit,dupa care cu nonsalanta unui hot de buzunare m-a informat ca acel curs este f valabil dar ei percep un comision.Am plecat la politie unde mi-sa spus ca ei cunosc situatia cu aceasta firma care afiseaza cursul foarte mare si undeva jos f mic se scrie ca exista un comision ,dar din pacate din punct de vedere legal sant in regula. Si pentru OPC travelex erau in legalitate .CONCLUZIA TRAVELEX FURA CU AJUTORUL STATULUI.

 39. Ion Dragos on

  Eu am vrut sa schimb 500E si am fost pacalit cu 100.Nu cred ca se poate ceva.Intr-o zi cand o sa am timp ma asez in fata casei de schimb si o sa comunic tuturor care vor sa intre sa schimbe bani ca ii pacaleste si nu o sa aiba cum sa imi faca ceva pentru ca sunt pe domeniul public

 40. am tot citit comentarii din toate partile…si stiti dc? pt ca sunt casier la una din firmele despre care vorbiti…in primul rand…faza cu schimbatul cursurilor pe panoul de afara in timp ce clientul e inauntru e falsa!!! Cat despre comisionul afisat, este adevarat ca este scris in litere (gen 18 la suta), dar literele sunt mult mai mari chiar si decat cursul afisat…asa e legea. In rest ce pot sa spun….se profita de neatentia clientilor pentru ca afisaje sunt, si sunt destul de clare, nu cum spuneti voi ca sunt ascunse sau mici! Majoritatea dintre cei ce au postat sunt subiectivi. Eu va spun sincer ca e vorba de neatentie, nu de altceva. Cel putin acum cand in brasov cel putin 30% din casele de schimb nu au un curs normal, fiind oras turistic. E un loc de munca stresant pentru ca exista scandauri in fiecare zi, dar e si foarte bine platit…cat despre octavian…avea dreptate cine a spus ca a visat doar….exista un buton de panica pe care daca apas, in maxim 5 minute apar doua gorile pe usa care nu vin sa-ti asculte nelamuririle, ci … In plus, eu nu consider ca noi casierii avem vreo vina. Daca ati privii lucrurile fara subiectivism, ati vdea asta. Stiu ca o sa fiu injurat, dar am vrt ca si cineva de partea cealalta sa-si dea cu pararea. In rest, puteti injura cat vreti patronii fitmelor, pentru ca si noi o facem 🙂

 41. aceeasi pacaleala si in brasov, str. republicii nr. 8, casiera Pasune Alina Nicoleta. care, la suta de kg pe care o are, cu o impertinenta crasa a spus ca nu are ce sa faca. sper sa se gaseasca o cale legala de rezolvare a acestor indivizi…

 42. de ce judecati gresit lucrurile?! te duci la banca , faci credit , semnezi un teanc de hartii fara sa le citesti , apoi cand ti se mareste rata te intrebi de ce si incepi sa injuri , faci pe nebunul.dar de ce nu te duci sa faci scandal la banca?! pt ca este o institutie si iti este rusine, dar pe cand acolo sunt o fata si un baiat ,care tu daca ai putin mai multi ani decat ei inseamna ca ii poti intimida sau altceva. ce parte nu o intelegeti?! este vorba de lege.peste tot se fura stati linistiti, dar asa e romanul , in loc sa admita ca e dobitoc si a intrat ca boul , incearca sa dea vina pe altii, ca e mai usor , nu? daca ati vedea ce prostii ii poate debita capul unui roman in situatii similare , sigur nu ati mai gandi asa. o zi este deajuns celor care zic ca este teapa , sa stea in locul casierei si sa vada despre ce este vb si o sa se schimbe la 180 grade.sincer va spun.

 43. bai fratilo..voi nu stiti sa deschideti ochii?…orice act trebuie citi sunteti niste fraieri cascati ochii si vedeti , saracii casieri n au nici o vina daca o luam asa …au si ei niste reguli ..handicapatii aia de sefi ..aia trebuie omorati

 44. o intrebare simpla pentru toti cei care schimba bani la casele de schimb valutar cu teapa cum zic cei care scriu aici: voi stiti k orice hartie se citeste???? semnati orice fara sa cititi?????? dak scrie k va vindeti casa sau masina semnati??????????!!!!!!!!!!!!
  asa se pare k voi semnati orice fara sa va pese de consecinte???
  si knd mergeti la banca faceti la fel in momentu knd va faceti un credit???????? semnati fara sa cititi…………?????????????
  era scris de cineva k, comisionu este afisat undeva mic jos si nu se vede….vreau sa contrazic scri foarte mare literele si cifrele au o dimensiune de 18…20cm inaltime si au aproape peste tot culoare rosie sa vada cine vrea!!!!!!!!!!!
  la bank articolu in care se specifik k, bank dupa un an de zile are dreptu de ati modifica dobanda e scris in litere minuscule…..si ei lucreaza foarte legal…………asa ca intai vedeti lucrurile din toate punctele de vedere si nu mai injurati casieri k ei nu au nici o vina ci voi k sunteti fraieri si nu stiti sa aveti grija de bani vostri!!!!!!!!!!!!!!!
  si nu uitati dak nu stiti sa cititi invatati k va prinde bine k poate va vindeti si casa sau masina intr-o zi si ramaneti in strada si nici atuncea nu e vina voastra??????????????!!!!!!!!!!!!!!

 45. bladee_23 on

  Ma fratilor?????….ma refer la cei care in loc de creier au tarata in cap….ca oricum capul care il poarta pe umeri degeaba….cred ca a fost umflat cu pompa,de judeca asa cu aere….Pai cine va obliga sa mergeti la case de schimb valutar??????????????????Ce vina au casierii care isi castiga si ei existenta asa cum li se ofera conditia??? Ce poate sa faca un angajat intr-o institutie unde este coordonat de altcineva???? EXISTA BANCI DE STAT,daca ati auzit de asa ceva…dar la voi ,,banci de stat pe acasa….raspundeti-mi la intrebarile asta….Puneti-va si voi in locul lor….Ca sa castigi un ban nu tot acelasi lucru ai face??????….si cel mai grav ca in locul lor ar trebui sa stea ,,SEFII astia care stiu ca se face o excrocherie legala…in timp ce ei se distreaza pe croaziera si altul isi trage obrazul sa se imbogateasca toti dobitoci….la asta sa va ganditi voi astia care ii acuzati pe nedrept pe cei care trebuie sa respecte niste reguli….si daca nu exista o varianta pentru ,,RECLAMANTI…..mutati-va pe Luna fratilor…acolo este locul la afoni ca voi…in rest dragi casieri uratile bye bye la afoni…..

 46. Ma intriga f tare ce spun unii ca suntem noi vinovati ca nu am cascat ochii mai bine si casierii care lucreaza in aceste locatii nu au nici o vina.Sunt convinsa ca numai niste oameni fara caracter ar lucra in astfel de bombe conduse de niste hoti care se imbogatesc din jecmaneala. Eu nu as putea sa mai am in primul rand respect fata de mine daca as lucra in astfel de retele organizate pe inselaciune dar cred ca in afara de asta ar tb sa se gandeasca si la consecintele faptelor lor pt ca pana la urma isi vor primi si ei partea lor .Nu poti face ceva in lumea asta pt care sa nu platesti mai devreme sau mai tarziu pt ca sa te uiti in ochii unor oameni si sa te bucuri ca iti iei comisionul mai gras ca il furi pe omul ala care s-a uitat in ochii tau , te-a salutat si te-a tratat cu respectul pe care nu il meriti , inseamna ca nu diferi cu nimic de cel care te-a angajat . Imi imaginez ca la interviu nu ii intreaba ce studii au si ce educatie au primit ci cu cata usurinta pot sa insele si sa fure .

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.