Totul Despre Masajul Oriental – Principii si Beneficii

0

Masajul oriental este inclus în ramurile medicinei chineze menite să armonizeze energia vitală, Qi
Numit în mod obișnuit masaj chinezesc, masajul oriental diferă de tehnicile de masaj occidental, în special datorită conceptului energetic pe care se bazează, armonizarea energiei Qi, dar și datorită multiplicității tipurilor de manipulări. Termenii „tui” (a împinge) și „na” (a apucă) corespund celor două manipulări utilizate cel mai mult în acest masaj. Acest tip de masaj este o tehnică de masaj terapie concepută pentru a armoniza energia Qi. Se bazează pe mai mult de 300 de manipulări fundamentale ale întregului corp, cu multe variante clasificate în funcție de forma, rezistența și funcția lor, incluzând și tehnici de osteopatie și chiropractică.

Principiul masajului oriental
În medicina chineză, Qi (numită și „respirație” sau „energie vitală”) este una dintre cele cinci substanțe vitale care circulă în organism prin meridiane. Aceste substanțe servesc la menținerea echilibrului organismului, care este exprimat în medicina chineză prin armonia forțelor vieții, Yin și Yang. Masajul chinezesc se bazează pe o înțelegere precisă a mecanismelor energetice ale corpului și a varietății de manevre disponibile terapeutului. oriental se bazează pe mobilizarea energiilor către punctele refexogene, eliminarea blocajelor energetice și reechilibrarea funcțiilor organismului.

Beneficiile masajului oriental
Masajul oriental este utilizat în China în scopuri preventive și terapeutice pentru aplicații multiple, inclusiv bunăstare și relaxare. Următoarele indicații provin dintr-o utilizare tradițională a masajului chinezesc: revigorează întregul corp și stimulează sistemul imunitar al organismului; ameliorează bolile comune, cum ar fi migrena, constipația sau răceli; ameliorează afecțiunile musculo-scheletice, cum ar fi dureri articulare sau leziuni musculare; ajută oamenii să combată anxietatea și stresul; relaxează întregul corp. Masajul chinezesc este recomandat și în pediatrie, deoarece este considerat mai puțin traumatic decât acupunctura pentru copii.

Cum se practică?
Este un masaj complet și dinamic al întregului corp. Este un procedeu ce constă într-un ansamblu de manevre efectuate la nivelul pielii, țesuturilor moi, asupra mușchilor și încheieturilor, prin care se urmărește detensionarea musculară. De regulă, urmărește meridianele de acupunctură, articulațiile și zonele reflexe ale corpului. Terapeutul utilizează diferite manevre, de dispersie sau tonifiere, ca în acupunctură. De asemenea, poate acționa asupra unei zone în relație directă sau indirectă cu o zonă dureroasă identificată cu precizie. Iată trei tehnici utilizate în masajul chinezesc: gunfa sau „ruloul”, un masaj rotativ care poate acționa asupra țesuturilor moi și tratează leziunile articulare și musculare; zhenfa: o tehnică vibratorie pentru a stimula energia Qi și, prin urmare, corpul pacientului; acupresiunea: tehnică ce stimulează punctele de acupunctură prin apăsarea degetelor, mâinii sau cotului.

Contraindicații
Ca orice tip de terapie de masaj, oriental nu este recomandat în cazuri de febră, răni recente, infecții, inflamații acute sau vânătăi. Masajul trebuie de asemenea utilizat cu precauție în caz de afecțiuni circulatorii sau cardiace și în caz de diabet, la fel și în cazul femeilor însărcinate.

La sfârșitul ședinței de masaj oriental, receptorul iese de obicei relaxat și energizat. Unii pot resimți o stare de oboseală, dar aceasta se datorează reechilibrării energiei Qi în corp. Aceste inconveniente sunt destul de normale și dispar în zilele următoare.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.