The Garden si salata la cutie

0

"Unde sa iesi, bucurestean fierbinte, ca sa uiti de supra-aglomerare si zgomot de pickamere marca "ne cerem scuze pentru inconveniente, aici construim pentru viitor!"?
Oriunde ai gasi racoare si o ambianta in care sa uit de viata asta catranita!!  (ar veni rapid raspunsul)
Da, dar… parca, ar exista un "dar", sau mai multi! Si revin …
Oriunde! Dar, departe de spatiile inchise, undeva, unde sa fie o mica oaza de verdeata si liniste, intr-o "lume" deosebita!
Daca esti in bani, si nu-ti e teama de priviri "cantaritoare" poti incerca una dintre terasele locurilor cu faima, intre care cele ale hotelurilor de 5 stelutze ocupa, evident, loc de frunte.
…Si intr-un final am ales: lozul (castigator sau nu, vom vedea!) a picat terasei de la Marriot, "The Garden".
Atmosfera era lejera, aerisita (dar aerul era cam cald), un pic spre clasic, nimic exceptional, poate putin cam lipsita de vegetatia la care visam si cu gresia de pe jos cam obosita, cu un aspect usor prafuit.
Pentru ca nu era atat de aglomerat, m-am asezat la o masuta, chiar langa o mica fantana, care mi s-a parut ca avea un farmec discret.
Ospatarita a venit relativ repede, a lasat meniurile, si-am comandat rapid 2 fresh-uri.
Pe caldura aia "care era", am sarit peste mititeii traditzionali (expusi dealtfel ca piesa de rezistentza in meniu) si am cerut salata de fructe (pepene, ananas, struguri, grapefruit, kiwi) si o prajitura – un fel de – Gladiator!
Ospatarita zambitoare de numa-numa; credeam ca are niste ganduri necurate (deh minte de satir infierbantat de soarele lui iulie). Mai tarziu mi-am dat seama ca zambea fiindca stia cat o sa astept pana sa vina comanda.
In fine, dupa 25-30 minute pline cu zambete, de credeam ca va trebui sa cer si-o portie de bromura, apare si ospatarita noastra, draga de ea, cu comanda.
Salata a fost facuta pe loc? – Intreb eu.
Nu, e pregatita deja e direct din cutie! Raspunde ea.
Buuuuunn…!! Probabil cutia se deschidea in trepte, iar tortul ala de Gladiator nush mai cum se taia al naibii de greu.
Prajitura a fost bunicica, de un dulce lesinator de la caramelul turnat fara zgarcenie peste felia imensa (batea la 3-400grame), dar aici depinde de gust.
Oricum, nu a fost atat de buna incat sa merite asteptarea jumatatii de ora, dar ?buna rau? in comparatie cu salata ?minune cu capac?… care nu avea nimic deosebit: bucatzi de fructe amestecate cu sarg…si atat.
Nota, paradoxal, ne-a fost adusa imediat. SIC!
Totul a costat in jur de 80 ron, si a constat in 3 fresh-uri, o salata de fructe si o prajitura Gladiator.
Regandind putin toata actiunea realizez ca pe toata terasa erau doua fete care serveau (cam la vreo 70 locuri), ceea ce le cam scoate din culpa, sarmanele.

Locatie: CreamSideratii

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.