Targ de jucarii vechi

0

Teatrul Masca va invita sambata 12 mai, ora 17.00 in Parcul Herastrau (intrarea Piata Charles de Gaulle) la cea de-a 8-a editie a Targului de Jucarii.
Acesta este un proiect cultural-educativ destinat copiilor,  si porneste de la ideea ca traind intr-o societate condusa dupa legile economiei de piata cel mai important lucru pentru viitorii cetateni este sa deprinda cat mai de timpuriu abilitatile de care vor avea nevoie in acest domeniu. Observand ca in scoala romanesca abordarea acestei teme este doar teoretica, Targul de Jucarii propune o modalitate interactiva de insusire a cunostintelor prin intermediul jocului teatral.
Targul se adreseaza copiilor cu varste intre 7 si 14 ani. Acestia vor pune in vanzare jucariile vechi si vor incerca, la fel ca si la edi?iile precedente, sa castige cat mai mult din vanzarea lor.
Termeni dificili ca pret, negociere, valorificare, investitie, evaluare, reducere, capital, profit, venit, autorizatie de vanzare  etc. sunt invatati pe parcursul celor 2 ore de Targ de catre toti participantii, asistati in acest ”proces” educativ de actorii Teatrului Masca, de profesori si invatatori, de parinti si bunici.
Ca si in alti ani, un program artistic deosebit pregatit de Teatrul Masca va anima evenimentul, actorii vor face reclama pentru produsele copiilor, iar Radio ItsyBitsy va fi alaturi de participantii la Targ.
La sfarsitul Targului, copiii vor fi incurajati sa doneze jucarii catre alti copii fara posibilitati din judetul Ialomita. Jucariile vor fi stranse de catre voluntarii Organizatiei World Vision Romania, partener in acest an in organizarea evenimentului, pentru a fi daruite gradinitelor din cele 12 comune din judetul Ialomita in care Organizatia World Vision Romania desfasoara proiecte de dezvoltare comunitara.
Pe langa acest act de caritate venit din partea copiilor, si adultii vor putea sa isi demonstreze generozitatea redirectionand 2% din impozitul pe venit catre organizatia World Vision Romania, ajutand astfel copiii cu merite speciale din mediul rural sa mearga la liceu.
Locatie: Parcul Herastrau

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.