Simpozion Internațional de Muzicologie în cadrul Festivalului „George Enescu”

0

Evenimentul menționat în text este Simpozionul Internațional de Muzicologie “George Enescu”, care este parte integrantă a Festivalului și Concursului Internațional “George Enescu”. Acest simpozion are ca scop aducerea în prim-plan a muzicii și creației compozitorului român George Enescu, precum și explorarea impactului său asupra muzicii secolului XX și a altor compozitori.

Detalii despre eveniment:

Data: 22 septembrie 2023.
Locație: Sala “Auditorium” a Universității Naționale de Muzică București, Str. Știrbei Vodă nr. 33, București.
Coordonator: Prof. univ. dr. Nicolae Gheorghiță.
Organizatori: Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR), în parteneriat cu Muzeul Național “George Enescu” și Universitatea Națională de Muzică București, cu sprijinul ARTEXIM.
Simpozionul este o oportunitate pentru muzicologi și cercetători din domeniul muzicologiei să prezinte studii și cercetări legate de creația lui George Enescu și influența sa asupra muzicii secolului XX. Evenimentul este împărțit în două secțiuni, fiecare moderată de profesori universitari distinși:

Secțiunea în limbile franceză și engleză (începând cu ora 9):

Prezentări de comunicări din partea unor cercetători și muzicologi, inclusiv din România și din alte țări, precum Germania, Tunisia și Marea Britanie.
Subiectele comunicărilor includ diverse aspecte ale creației enesciene și influența sa în contextul muzicii mondiale.
Secțiunea în limba română (începând cu ora 13):

Prezentări de comunicări din partea unor cercetători și muzicologi din România, inclusiv din universități și instituții de prestigiu.
Subiectele comunicărilor acoperă diferite aspecte ale muzicii și creației lui George Enescu, dar și impactul său în rândul compozitorilor contemporani.
Simpozionul reunește 19 muzicologi invitați care vor aduce în discuție aspecte estetice ale operei lui George Enescu, analize ale lucrărilor sale și influența sa asupra altor compozitori. Evenimentul are o importanță semnificativă în peisajul cultural și științific românesc, contribuind la înțelegerea și promovarea valorilor muzicale naționale și internaționale.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.