Simfonia fantastica

0

Inspirat de personajul Artistului (Berlioz insusi) si de cel al Femeii Iubite ("La bien-aimee" – actrita Harriet Smithson, care are meritul de a-l fi "importat" pe Sheakespeare la Paris), am imaginat o piesa de teatru coregrafic decupat si montat precum un scenariu de film urmarind insa nu logica realitatii ci aceea a visului. Este vorba de o insiruire de impresii in afara oricarei epoci, spatialitati ori cronologii anume. In nici un moment nu am incercat sa urmaresc "scenariul" initial al lui Berlioz.
Pe langa muzica integrala a Simfoniei Fantastice actiunea se desfasoara si pe fragmente din texte celebre atat ale literaturii franceze (Moliere, Baudelaire, Verlaine, Edmond Rostand) introduse in onoarea lui Berioz, cat si a celei universale (Shakespeare), in onoarea lui Hariet, prima interpreta a Ofeliei in Franta.
Daca personajul creatorului, EL ("LUI"), traverseaza spectacolul sub aparenta aceluiasi caracter scenic, aidoma "alergatorului de cursa lunga", personajul central feminin, EA, ("La bien-aimee"), trece in schimb prin diferite ipostaze. In imaginatia Creatorului, in disperata sa cautare a unei iubiri perfecte, EA, se metamorfozeaza de la o scena la alta. EL urmarind in realitate o himera, un nor, o fantasma, o imagine care ii "scapa" de fiecare data de-a lungul intregii piese (a intregii vieti?…).
Un spectacol despre singuratate .
Singuratate in amor. Singuratatea individului in vartejul teatrului social. Aceea a dansatorului in lupta sa de fiecare clipa cu sine insusi, cu propriul sau ego nu numai fizic ci si psichologic sau/si sentimental.
Singuratatea vertiginoasa, totala si fara mila a creatorului…
Distributia: El – Razvan Mazilu, Iubita – Bianca Fota, Domnul in gri – Razvan Marinescu, Un cuplu – Alina Oprescu, Ionut Arteni, Maestra de Balet – Petruta Almosnino, Coordonatori – Cristina Marinescu, George Mocanu

De: Hector Berlioz
Data/Ora: 8 mai, ora 18:30
Sala:Opera Nationala
Locatie: Opera Nationala din Bucuresti

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.