Saptamana Culturii Olandeze

0

In perioada 24-29 noiembrie la Teatrul Odeon din Bucuresti se va desfasura saptamana inchinata culturii olandeze.

24 noiembrie, ora 19.00
Vernisajul expozitiei de afise de teatru distinse cu Premiul afiselor de teatru din Olanda
The Autopsy Project, spectacol de dans de Andre Gingras (Haga)
Durata spectacolului 1h
Pretul biletelor 21 lei
25 noiembrie, ora 19.00
The Autopsy Project, spectacol de dans de Andre Gingras (Haga)
Durata spectacolului 1h
Pretul biletelor 21 lei
Pentru coregraful Andre Gingras, dansul nu poate fi separat de perioada in care traim si de dilemele care ne preocupa. In noua sa creatie, The Autopsy Project, Gingras examineaza conceptul de autopsie in societatea contemporana. In spectacolul sau, modelat dupa structura unei autopsii, Gingras arata cat de seducatoare pot fi cunoasterea pura, puterea si tehnologia pentru expertii care vad numai frumusetea progresului stiintific, pentru o societate care crede orbeste ca aceasta poate fi solutia tuturor problemelor si pentru acei care au puterea sa vada imediat cum aceasta poate fi preschimbata intr-un instrument de control.
26 noiembrie, ora 19.00
Conferinta despre teatrul olandez sustinuta de Henk Scholten (director al Institutului de Teatru din Olanda) urmata de spectacolul lectura Blowing de Jeroen van den Berg, in prezenta autorului. Textul a fost distins cu premiul Dutch/Flemish Drama Award in 2003 si a fost produs de mai multe teatre din Olanda.
Intrarea libera
27 noiembrie, ora 19.00

Vielfal, spectacol de teatru non-verbal de Jakop Ahlbom (Amsterdam)
Durata spectacolului 1h 10′
Pretul biletelor 21 lei
28 noiembrie, ora 19.00
Vielfalt, spectacol de teatru non-verbal de Jakop Ahlbom (Amsterdam)
Durata spectacolului 1h 10′
Pretul biletelor 21 lei
Vielfalt reprezinta cel de al patrulea spectacol al lui Jakop Ahlbom. El imbina aici miscarea cu muzica, acrobatiile, dansul, iluzionismul, bufoneria si scenografia, creionand un intreg provocator. Utilizand fantezia si spiritul ludic, Ahlbom produce imagini de o calitate teatrala unica. La fel ca intr-un film suprarealist, publicul este transportat de la duete dansate la momente comice, de la trucuri magice la bufonerii.
29 noiembrie, ora 19.00
Concert Izaline Calister & Band (Amsterdam)
Izaline Calister imbina cu maiestrie muzica traditionala a insulei sale native, Curacao (Caraibele Olandeze) cu ritmuri Latino-Africane si jazz. Influente din Africa, Europa si mai nou din America au dat nastere unui amestec electrizant ce variaza de la dorinta arzatoare de viata la ce mai neagra melancolie. Ritmuri rapide si refrenuri molipsitoare sunt imbracate in armonii complexe de catre orchestra ei de renume mondial. Dupa concertele din America, Caraibe si Indonezia, Izaline va incheia saptamana olandeza de la Teatrul Odeon.

Locatie: Teatrul Odeon

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.