Sămânță de porumb ”de floricele” – particularități. Când se face însămânțarea și cum se îngrijește?

0

Popcornul sau floricelele – denumirea populară a boabelor de porumb crăpate – reprezintă una dintre gustările preferate ale tuturor oamenilor și cea care completează o seară de film perfectă. Însă dacă vrei să cultivi sămânță de porumb de floricele, trebuie să știi că nu orice porumb se transformă în popcorn, ci ai nevoie de soiuri speciale.

Samanta porumb pentru popcorn – caracteristici:

Conținutul de amidon al acestui tip de porumb este de două ori mai mic decât în porumbul dulce, însă este mai bogat în grăsimi și proteine. Miezul de floricele este acoperit cu o coajă dură, însă foarte subțire și strălucitoare, motiv pentru care umezeala este distribuită uniform peste cereale și face ca pulpa să se umfle atunci când este încălzită.

Cum se cultivă sămânța de porumb pentru popcorn?

Soiurile de porumb pentru popcorn sunt recomandate pentru a fi cultivate numai în regiuni cu climat blând. În caz contrar, fluctuațiile de temperatură de la apariție și până la începutul înfloririi sunt dăunătoare porumbului.

De asemenea, o atenție specială va trebui să acorzi și solului în care vrei să cultivi porumbul de floricele. Specialiștii în domeniu recomandă ca însămânțarea să se facă pe sol fertil. Cu toate astea, un sol prea nisipos și prea ușor nu este potrivit pentru o astfel de cultură, deoarece va fi dificil ca rădăcinile să rămână înfipte într-un astfel de pământ. De asemenea, va trebui să ai în vedere eliminarea buruienilor, căci vor inhiba răsadurile și le va priva de umezeala de care au nevoie pentru a se dezvolta.

Cei mai de succes predecesori pentru sămânța de porumb de floricele sunt cartofii, roșiile și verdeața, dar și alte culturi timpurii, după recolta cărora pământul are timp să se refacă.

samanta porumb

Sămânța porumb de floricele – cele mai bune soiuri:

Soiurile de porumb de popcorn îți pot oferi o recoltă bogată dacă sunt cultivate în climatul și solul potrivite. Iată care sunt cele mai populare soiuri de porumb pentru floricele:

  • Vulcan;

  • Floricele roșii;

  • Bucuria nepotului;

  • Hotel.

Tips & Tricks. De ce trebuie să ții cont atunci când cultivi porumb de floricele:

  • cultivă semințele după ce trece perioada înghețului, în sol bine încălzit, altfel vor putrezi;

  • plantează semințele în rânduri sau într-o metodă de cuibărit pătrat. Mai multe boabe sunt introduse într-o singură gaură, simultan. După apariția lăstarilor, acestea sunt rărite, astfel încât cel care este păstrat să fie cel mai rezistent;

  • însămânțarea se face începând cu luna mai. Perioada optimă de însămânțare este considerată prima jumătate a lunii, astfel încât în timpul înfloririi și a maturării porumbului temperatura de afară să nu fie atât de ridicată;

  • nu planta porumb dulce și de popcorn alăturat, căci va avea loc polenizarea încrucișată;

  • acest soi de porumb are nevoie de îngrijire atentă, astfel că se recomandă udarea de cel puțin două ori pe săptămână, iar în perioadele uscate se recomandă o irigare mai frecventă. Umezeala trebuie să pătrundă până la adâncimea rădăcinilor.

Cultivarea porumbului pentru popcorn necesită o atenție specială, însă, dacă vei urma recomandările producătorului, te vei putea bucura de o recoltă bogată și sănătoasă, care să-ți ofere floricele pufoase și gustoase.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.