Dacă ar fi să facem un top al tuturor deliciilor care ne aduc aminte de copilărie, rețeta de macaroane cu brânză cu siguranță ne stârnește cele mai delicioase amintiri, căci tare fericiți eram atunci când savuram un astfel de desert de casă în vremea copilăriei. Desigur, asta nu înseamnă că nu poți retrăi și acum acele momente dulci, mai ales că rețeta de macaroane cu brânză este una extrem de simplă, pe care o poți prepara oricând ți-e poftă de un desert delicios, reconfortant și consistent.
Nu rata ocazia de a descoperi și tu cum se prepară această rețetă delicioasă, căci ți-am pregătit în articolul următor atât ingredientele, cât și modul de preparare pentru un desert așa cum îl făcea mama când eram copii. Iată cea mai delicioasă rețetă de macaroane cu brânză!
Ingrediente pentru rețeta de macaroane cu brânză
Pentru a obține cele mai bune macaroane cu brânză, este important să alegi ingredientele potrivite. În primul rând, trebuie să selectezi un tip de paste care să se mențină ferm după gătire, cum ar fi macaroni, penne sau rigatoni. Acest lucru asigură o textură potrivită pentru macaroanele cu brânză și evită transformarea lor într-o masă lipicioasă.
În ceea ce privește brânzeturile, poți alege să combini diferite tipuri de brânză, precum brânza telemea și brânza dulce de vaci. Descoperă în continuare care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cele mai bune macaroane cu brânză:
· 800 g de brânză dulce de vaci;
· 300 g de brânză telemea;
· 500 g de macaroane;
· 200 g de iaurt;
· 4 ouă;
· 150 g de stafide;
· 150 g de zahăr;
· 1 linguriță de esență de vanilie;
· coaja de la 1 lămâie;
· un praf de sare.
Mod de preparare pentru rețeta de macaroane cu brânză
Ai achiziționat toate ingredientele pentru cele mai delicioase macaroane cu brânză? Iată cât este de simplu să prepari și tu acest desert al copilăriei!
Cum se fierb macaroanele?
Într-o primă etapă ne vom ocupa de fierberea macaroanelor. Adaugă 2-3 litri de apă într-o oală largă, iar când aceasta a dat în clocot adăugă macaroanele și lasă-le să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj. De preferat ar fi să le lași să fiarbă cu 2-3 minute mai puțin decât prevede instrucțiunile, pentru că nu vei avea nevoie ca macaroanele să fie foarte moi. După ce au fiert, scurge-le de apă și lasă-le deoparte.
Cum se prepară compoziția pentru macaroane?
Cât timp pastele se fierb, te poți ocupa de umplutură cu brânză. Adaugă într-un bol brânza dulce, apoi fărâmițează peste aceasta brânza telemea. Adaugă peste sortimentele de brânză iaurtul, ouăle și zahărul. Amestecă bine toate ingredientele, până ce obții un amestec aproape omogen. Ulterior se vor adăuga în bol și stafidele, împreună cu esența de vanilie și coaja de lămâie. Acestea se vor încorpora în amestec cu ajutorul unei spatule.
Cum se montează și cum se coc macaroanele cu brânză?
Când umplutura de brânză este gata, se vor adăuga peste aceasta macaroanele fierte și scurse bine de apă. Amestecă macaroanele cu brânza, apoi transferă amestecul într-o tavă de copt, unsă în prealabil cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Nivelează macaroanele cu brânză în tavă, apoi dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute sau până când macaroanele s-au rumenit la suprafață.
Lasă apoi macaroanele cu brânză să se răcorească și apoi serveștele presărând pe deasupra zahăr pudră. Vor fi extraordinar de gustoase și cu siguranță te vor face să retrăiești momente din copilărie!
Sfaturi pentru cele mai bune macaroane cu brânză
La final de rețetă, ți-am pregătit și câteva sfaturi de care să ții cont atunci când încerci această rețetă de desert apetisantă. Iată recomandările noastre pentru macaroane cu brânză gustoase și apetisante:
· adaptează rețeta în funcție de preferințe: de pildă, poți folosi pentru această rețetă doar brânză dulce, cu atât mai mult dacă nu ești un fan al combinației dulce-sărat; de asemenea, trebuie să știi că poți adăuga sau nu zahăr sau stafide;
· dacă alegi să prepari varianta sărată a macaroanelor cu brânză la cuptor, în acest caz esența de vanilie și coaja de lămâie nu ar trebui să se mai regăsească pe lista de ingrediente;
· folosește pentru coacerea macaroanelor cu brânză un vas termorezistent, pe care să-l tapetezi în prealabil pentru a evita lipirea sau arderea macaroanelor.
Prepară și tu pentru cei dragi această rețetă delicioasă de macaroane cu brânză și îți promitem că va fi pe placul tuturor pofticioșilor din familie!