Povestiri de Calea Victoriei

0

Fundatia Calea Victoriei va invita, in 30 martie, la  o conferinta interactiva cu istoricul Adrian MajuruPovestiri de Calea Victoriei.
Intalnirea va avea loc intr-unul dintre cele mai frumoase palate din Bucuresti si de pe Calea Victoriei, unde veti asculta povestea acestui drum plin de istorie si intamplari.

Calea Victoriei este una dintre cele mai vechi strazi ale Bucurestilor. Ea devine in cursul secolului al XIX-lea un Corso al orasului modern, cu magazine de lux, cafenele, palate somptuoase, teatre de varieteu, muzee, cazinouri, hoteluri, restaurante, cofetarii, reprezentante ale unor firme si banci, mai rar parcuri si locuinte particulare.

Calea Victoriei a mai insemnat resedinta regilor Romaniei (astazi Muzeul National de Arta) alaturi de institutii publice de prim rang, ridicate dupa 1860 precum Fundatia Culturala Regele Carol I (astazi Biblioteca Centrala Universitara) si  Ateneul Roman.

 

Pana  in 1947 aici a pulsat viata economica, politica  si culturala a Romaniei; era o esplananda a modei, a conversatiei, flirtului, a gesturilor masurate, a complezentei atent calculate. Cand aceasta umanitate a fost evacuata din istorie, intre 1947-1955, Calea Victoriei a devenit o strada obisnuita, a unei metropole europene, ramanand doar o atractie turistica pentru iubitorii de aventura urbana.

Inscriere la –  contact@victoriei.ro

Data/Ora: 30 martie, 18:30
Sala:Gotica
Pret bilet: 30 ron

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.