Povesti de pe malul Herastraului

0

M-am trezit de dimineata cu un mare chef de lenevit la soare, cu ochelarii de soare pe nas, la o terasa undeva pe malul unui lac, si pentru ca nu avem prea multe posibilitati, m-am urcat in masina si am luat-o spre Herastrau, via Strada Nordului.
Doar trei patru terase se invrednicisera sa deschida, si toate erau mai mult decat pline (Marie Celeste, La Fitze si Casa di David).
Cu putin noroc am gasit o masa la soare pe terasa restaurantului "La Fattoria", un restaurant cu specific italian. Am avut o experienta placuta la restaurantul din Mamaia, si ma asteptam ca aici sa fie la fel. Deja ma gandeam la minunatele Tagliatelle al Salmone (paste cu somon) dar… aici a inceput "distractia". Mai intai ospatarul a venit sa ia comanda la o masa de langa noi, nici bine nu a scos carnetelul ca a si inceput sa-si dea ochii peste cap. Asteptam deja de un sfert de ora cand m-am hotarat sa ma duc sa fac singura rost de un meniu, dar domnisoara receptionera mi-a zis ca o floricica "Nu mai avem meniuri"…asa ca am trecut la planul doi….si asa ne-am trezit trei mese facand schimb de meniuri: "Pot sa iau si eu meniul? – Da, dar sa mi-l dati inapoi ca inca nu ne-am hotarat toti", "Imi imprumutati si mie meniul pentru mancare ca noua nu ne-a adus? – Da sigur!"…si tot circul asta a durat cam, 45 de minute timp in care nicio masa nu primise bauturile, fie ca au comandat sau nu! Dupa ce ca au niste preturi foarte mari, servirea este infioratoare. Intr-un final ne-am cam plictisit, ca enervat nu pot sa spun pentru ca afara era prea frumos, si am plecat spre alta terasa, dar fara mari sperante ca voi reusi sa-mi beau cafeaua pe malul lacului….

                             

Locatie: CreamSideratii

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.