Par sanatos si stralucitor

0

Parul sanatos si stralucitor de o lungime potrivita in functie de fizionomia fiecaruia, poate fi cheia infrumusetarii rapide.

Multe femei cred ca o coafura noua sau mai speciala este de-ajuns pentru un look fresh, galmorous dar coafatul parului nu este intotdeauna suficient.

Frumusetea si sanatatea parului, se dobandesc mai intai printr-o alimentatie corecta. Atunci cand parul este gras, desi este spalat des, poate fi vorba de o alimentatie gresita bazata pe multe grasimi. Consumul regulat de fructe, legume si lichide ajuta nu numai organismul si epiderma dar si podoaba capilara.

Pe langa o alimentatie sanatoasa, este important sa alegem tipul de sampon si balsam potrivit firului nostru de par cat si o masca de par bogata in vitamine, pe care sa o folosim o data pe saptamana pentru hidratare. Este bine sa spalam parul o data la doua-trei zile si nu in fiecare zi, deoarece samponul poate usca parul.

Relaxarea si controlul regulat la medic, sunt alti factori care pot evita sau stopa caderea parului. Stresul este unul dintre principalii factori ai caderii parului si de aceea este important ca din cand in cand sa ne destindem si sa dormim suficient.

Ustensilele si produsele pentru coafat trebuie folosite cu grija si cat mai rar deoarece acestea pot dauna grav chiar si unui par bogat si plin de vitalitate, deteriorandu-l.

Pentru regenerarea si hidratarea parului este bine sa aplicam putin ulei de masline sau de ricin inainte de a spala parul, tinand apoi parul sub feon timp de 3-6 minute, pentru patrunderea uleiului in firul de par.

Pentru stralucirea parului, un truct foarte simplu si rapid este clatirea parului dupa spalare cu apa rece, dar numai pentru cateva secunde sau pe timp de vara.

Tinand cont de aceste simple reguli, putem avea un par sanatos de la radacina pana la varf fara sa folosim tot felul de masti si tratamente scumpe sau inventate cu diferite alimente in componenta.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.