Oscar si Tanti Roz

0

Dincolo de text – considerat ca fiind una dintre cele mai sensibile si emotionante nuvele din literatura contemporana, spectacolul “Oscar si Tanti Roz” te invata cel putin trei lucruri fundamentale: cum sa pleci la drum cu un Dumnezeu pe care nu dai doi bani si sa ajungi la credinta nuda, cum sa inveti sa mori atunci cand nu ai avut clipe nici macar sa traiesti si cum sa te folosesti de timp in asa fel incat sa il faci sa nu mai existe.

Oscar, copilul bolnav de leucemie, cu haz nebun si cu o inteligenta de invidiat este interpretat fabulos de Marius Manole. De cele mai multe ori actorul reusind sa se contopeasca atat de firesc cu Oscar, incat varsta sa biologica nici nu mai are importanta.

Tanti Roz, infirmiera care il insoteste in aceasta calatorie initiatica este interpretata de Oana Pellea care are puterea sa fie cea mai nastrusnica si zapacita infirmiera din spital, cand Oscar o priveste in ochi, si cea mai coplesita de realitate si adevar cand se afla in spatele lui Oscar si copilul nu o observa.

 

“Oscar si Tanti Roz” dupa Eric Emmanuel Schmitt, in regia lui Chris Simion, a avut prima reprezentatie pe 6 martie, iar premiera oficiala va avea loc pe 10 aprilie.

Sursa: realitatea.net.

Regie: Chris Simion
Data/Ora: 10, 11 aprilie, 20.00
Distributie: Oana Pellea, Marius Manole, Antoaneta Cojocaru, Cristina Casian

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.