O producție video este ca un aisberg: ceea ce se vede reprezintă doar 10% din ceea ce se întâmplă cu adevărat!

0

Oricine a urmărit până acum o reclamă sau un clip muzical reușit s-a bucurat de senzațiile pe care acesta le-a trezit ori de informațiile noi pe care le-a descoperit. Cu toate acestea, rezultatul final nu este decât „vârful aisbergului”, iar varianta ultimă a oricărui tip de conținut video este rezultatul unei munci susținute, bazată pe studii de piață și o strategie de marketing eficientă.

De obicei, de partea nevăzută a aisbergului se ocupă o companie de productie video, formată din specialiști în marketing de conținut și SEO, cum este VideoManiaX.ro. Din moment ce afacerile au profiluri diferite și variate domenii de interes, este normal să se apeleze la ajutorul specialiștilor atunci când se dorește crearea unui clip de succes, care să atingă toate obiectivele propuse.

Care sunt etapele necesare pentru crearea unui videoclip?

Indiferent de tipul de producție video dorit (videoclip muzical, tutorial, reclamă, testimonial și altele), este esențial să se parcurgă trei etape esențiale – este vorba de pre-producție, producția propriu și post-producția. Iată câteva detalii despre fiecare dintre acestea!

1. Pre-producție

Etapa de pre-producție este extrem de importantă pentru că va determina rezultatul final. În acest moment, vei găsi o agenție de video marketing cu care să colaborezi, te vei întâlni cu reprezentanții acesteia și veți stabili împreună câteva detalii esențiale. Printre acestea din urmă, se numără bugetul alocat, scopul urmărit, audiența la care vrei să ajungi și multe altele.

Tot în acest moment, vei decide care este tipul de producție video pe care îți dorești să îl creezi. În funcție de domeniul tău de activitate și de obiectivul propus, echipa te va ajuta să iei cea mai bună decizie. În funcție de concluzia la care ajungeți, vei avea nevoie de actori și chiar de clienți cu care ai colaborat dacă se va realiza un testimonial. De asemenea, poți opta pentru un clip animat, o alegere foarte populară.

productie video

2. Producție

Producția propriu zisă se va desfășura relativ rapid. Agenția de video marketing va fi constant alături de tine și îți va cere feedback pe tot parcursul filmării. Dacă vrei să faci anumite ajustări, în acest punct, încă se mai pot face schimbări.

De obicei, încheierea acestei etape este reprezentată de momentul în care materialul final (negativul) este vizualizat de regizor, producător și client și este aprobat de toate părțile implicate.

3. Post-producție

Etapa aceasta este extrem de importantă pentru orice producție video. Editarea și montarea scenelor este esențială pentru atingerea obiectivelor propuse. De asemenea, în acest moment, sunetul este sincronizat cu imaginea, se adaugă efecte vizuale și sonore, muzica de fond și multe altele.

De asemenea, echipa agenției te va ajuta să distribui clipul pe toate canalele de social media necesare ori îți va arăta cum să integrezi clipul în platforma video a afacerii tale. Utilizarea unei strategii de marketing de conținut pentru afacerea ta va atrage clienți noi și, în cele din urmă, va crește cifra de afaceri.

După cum observi, există numeroase aspecte implicate în crearea unui videoclip menit să promoveze afacerea ta. Din acest motiv, este recomandat să colaborezi cu o agenție specializată în domeniu, care să știe cum să contribuie corespunzător la crearea tuturor aspectelor implicate într-o producție video!

Articol realizat de www.iagency.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.