Muzica lui Chopin la Ateneul Roman

0

Minunata muzica a lui Chopin si evocarea fermecatorului Paris vor crea, fara indoiala, atmosfera unei seri artistice de neuitat, la Ateneul Roman.

In calendarul marilor aniversari culturale, acest an este dedicat lui Chopin. Pentru seria de spectacole realizate de prof. Cristina Vasiliu pe scena Ateneului Roman, o incursiune in viata si creatia artistica a marelui muzician pe fundalul Parisului epocii romantice , este un prilej deosebit de a invita nume indragite ale scenelor bucurestene, precum actorii: Adela Marculescu si Eusebiu Stefanescu si muzicienii Viniciu Moroianu, Cristian Sandrin, s.a.
Asadar, publicul fidel acestui ciclu de spectacole cu muzica lui Chopin este asteptat miercuri, 20 octombrie, ora 19.00, in eleganta Sala a Ateneului .

Filarmonica `George Enescu` isi are sediul in Ateneul Roman, cladire emblematica pentru orasul Bucuresti si istoria sa. Cladirea a fost ridicata intre anii 1886 si 1994, lucrarile fiind executate in trei etape. Sala Mare a fost inaugurata in 1888, din acel moment devenind locul de desfasurare al concertelor simfonice, dar si a numeroase conferinte si expozitii de arta.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.