Musica para la resistencia

0

In calitatea lui de club underground, El Comandante isi selecteaza cu atentie colectia muzicala. Sub sloganul ”Musica para la Resistencia!” militeaza impotriva creatiilor de calitate indoielnica, a comertului in stare pura.
Cu toate acestea, muzica autohtona nu este neglijata, ba dimpotriva, sta la loc de cinste.
Ca dovada, saptamana viitoare se redeschide sezonul de concerte live si In plus, inuguram o seara ROMANEASCA 100 %.  DJ Felipe a selectat piese din toate timpurile si promite ca cei care vor veni miercurea in El Comandante nu vor putea sa stea pe loc, vor topai chiar daca nu si-au propus sa o faca si, mai ales, se vor simti bine. Saptamanal vor rula piese din toate epocile si din aproape toate genurile muzicale. In playlist sunt incluse bijuterii ale muzicii populare (Maria Tanase), lautaresti (Dona Dumitru Siminica), hituri a la Gica Petrescu, slagare Gil Dobrica, raritati sau piese uitate pe nedrept din muzica usoara, rock mai vechi si mai nou, plus multe piese actuale, care tin topurile de specialitate. Atentie! Playlistul se schimba in fiecare saptamana, asa ca amatorii de muzica autohotona vor avea parte de surprize. El Comandante este singurul club care vine cu provocarea unei seri exclusiv romanesti!
Tot miercuri, 24 ianuarie reincepe sezonul cantarilor live. Cea care deschide seria este o artista tanara, talentata si inspirata. Alina Manole este poeta, cantareata, desi profesia sa este de sociolog. Se Insoteste uneori cu gruparea numita Gashkademia de Folk, pe care o sustine si care o sustine. Din marea familie a folkului, Alina Manole se remarca prin lirismul muzicii sale. Piesele pe care le-a pregatit pentru miercuri fac parte din ”Seria Amantelor”, dupã cum declara. Sunt grupate astfel, datorita temei pe care o dezvolta – nebunia iubirii, tratata in maniera romantica sau ironica, dupa caz. ”Indragostitii – spune Alina – pot face orice. Pot fi suficient de nebuni, de indrazneti, de frumosi, incat sa smulga luna de pe cer. Pot chiar sa ii schimbe forma! Pentru ca nebunia iubirii este infinita.” In sprijinul afirmatii, Alina Manole vine cu o demonstratie: piesa ”Luna patrata”, poate cea mai iubita piesa a sa. Asadar, indragostiti sau nu, iubiti sau amanti, va asteptam miercuri de la 7.30 seara, la un concert folk cu frumoasa nebuna Alina Manole.
Ziua urmatoare, joi, invitatul El Comandante este Cyfer.  Pe numele sau real Adrian  Calin Þurcanu, artistul isi trage numele de scena de la filmul ”Angel Heart”.Cyfer canta blues alternativ. Adica, in conformitate cu definitia proprie, aceasta inseamna ca sound-ul si feeling-ul de blues sunt pastrate, dar muzica este mai complicata, structura este mai dezvoltata. Cu o muzicuta, o chitara si vocea sa, Cyfer reuseste sa faca un show complet. Pentru concertul de joi, ora 19, Cyfer a pregatit preluãri ale unor piese de blues clasice, piese proprii, parte din ele noi, urmand sa fie incluse pe urmatorul album (”Those Days”, ”Take Me”, ”The Sign”) si chiar o piesa in prima auditie.
Intrare 10 LEI
O tequila Sauza de incalzire


Data/Ora: 21.00
Cu:DJ H
Locatie: El Comandante

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.