Madama Butterfly

0

Madama Butterfly – opera 3 acte in limba italiana.

Actiunea se desfasoara in Nagasaki, la inceputul secolului XX.

Actul I. Intr-o casa de pe colina se serbeaza casatoria japonezei Cio-Cio-San (Madama Buterfly) cu ofiterul american Pinkerton. Consulul Sharpless ii atrage atentia ca tanara mireasa ia in serios ceea ce pentru Pinkerton este doar amuzament.
Actul II. Au trecut deja trei ani de asteptare, dar Butterfly nu dezarmeaza, crescadu-si fiul si refuzand orice propunere de a se recasatori. Ea are incredere in juramantul de dragoste si nu intelege sfaturile Consulului, care are misiunea de a-i anunta intoarcerea lui Pinkerton, recasatorit. La auzul semnalului intrarii navei in port, Butterfly incepe pregatirile pentru a-si primi sotul.
Actul III. Dupa o noapte de veghe, Butterfly a adormit in zori. Pimkerton soseste impreuna cu Consulul si Kate, sotia americana, spunandu-i cameristei ca au venit sa ia copilul. In fata evidentei, Suzuki isi da seama ca sfarsitul tinerei stapane a sosit. Butterfly suporta vestea cu mult curaj, cerand insa ca Pinkerton sa vina sa ia copilul. In timp ce micutul se joaca, Butterfly se sinucide, auzindu-si pentru ultima oara numele strigat de Pinkerton, care urca colina.

Biletele se gasesc la casa de bilete a Opeerei Nationale Bucuresti.
 

Regie: Jean Rânzescu
De: Giacomo Puccini
Data/Ora: 14 ianuarie, 19.00

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.