La taifas cu armenii

0

Bucurestiul cuprinde diversitatea Europei la ea acasa. Romani, germani, armeni, evrei, maghiari, turci, francezi, greci, rromi, italieni, aromani si multi altii au dat forma Bucurestiului de ieri si de azi. Din martie le-am rezervat cate o seara in care vor veni cu tot ce au ei mai bun si mai frumos de aratat.
Muzeul Taranului Roman si Uniunea Armenilor din Romania va invita sa stati LA TAIFAS CU armenii. Miercuri, 26 noiembrie, ora 18:30, la Clubul Taranului, va avea loc ultima seara culturala din seria Povestea vecinilor. Armenii vor veni cu istorii scrise, vorbite, cantate sau surprinse in fotografii de-a lungul vremii.
Invitatul special al serii va fi cunoscutul jazzman Harry Tavitian.
”Harry Tavitian se numara printre pianistii extraordinari care au initiat si au desavarsit Noul Jazz Est-European. Incepand cu anii ’70, el a creat un puternic stil personal si sincretic dand nastere unui orizont foarte vast”. (Richard Schuberth)
Muzica sa a avut inca de la inceputuri un puternic caracter etnic. Considerandu-se armean prin nastere si roman prin adoptie, Tavitian se simte acasa in ambele spatii spirituale. Muzica lui Tavitian este mult apreciata de public pentru energia debordanta, spontaneitatea, dar si pentru pasajele de o mare tensiune dramatica.
Pentru seara de la Muzeul Taranului, Tavitian ne promite melodii armenesti talmacite in limbajul jazzului, prelucrari dupa vechi colinde romanesti, armenesti si Negro-Spirituals.
 
PROGRAM
LA CLUBUL TARANULUI, DE LA 18:30
la taifas cu armenii: Varujan Pambuccian, deputat, si Sevag Hairabedian, scriitor, vor vorbi pe scurt despre istoria comunitatii armenilor;
stand de carte;
expozitie de fotografie;
muzica de jazz cu Harry Tavitian;
mancaruri traditionale cu rodii, caise si alte bunatati.
Intrarea libera
Data/Ora: 18:30
Locatie: Clubul Taranului

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.