Istoria Parfumului

0

Fundatia Calea Victoriei va invita  sambata, 24 aprilie, la Palatul Suter / Carol Parc Hotel, un hotel boutique de 5 stele, in decorul elegant si sofisticat al unui salon de secol XIX, la un eveniment despre evolutia celui mai subtil accesoriu – parfumul.

Parfumul este folosit de mii de ani, insa in ultimul secol el a devenit un accesoriu de moda obligatoriu si o sursa de profit semnificativa.
Laboratoare chimice si birourile de marketing se straduie permanent sa elaboreze succese planetare, insa parfumurile care au intrat in legenda au fost lansate din pasiune, in anii 70-80.

Hainele lui Ludovic al XIV-lea trebuiau spalate in apa cu condimente si muschi, iar la Versailles porumbeii erau parfumati inainte de a fi lasati sa zboare in salile de bal. Napoleon nu-si incepea ziua pana nu isi turna pe corp si pe haine doua flacoane de apa de colonie.

Atmosfera unei epoci este strins legata de istoria parfumurilor celebre, produse si astazi, semnate Guerlain, Chanel, Nina Ricci, Yves Saint Laurent sau Dior.

 

Mai multe despre Istoria Parfumului, pe GoingOut.ro.

Data/Ora: 24 aprilie, 11.00
Pret bilet: 50 lei (include apa si cafea)

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.