Invictus

0

Incepand din luna martie va rula in cinematografele din Bucuresti Invictus – cel mai recent film al regizorului Clint Eastwood, cu o distributie de exceptie, din care fac parte Morgan Freeman si Matt Damon.

Invictus,  nominalizat la doua premii Oscar si 3 premii Golden Globes, este bazat pe romanul "The human factor: Nelson Mandela and the game that changed the world" al autorului John Carlin.

Filmul "Invictus" relateaza povestea reala a modului in care presedintele de culoare Nelson Mandela si-a unit fortele cu Francois Pienaar, capitanul echipei de rugby a Africii de Sud, cu scopul de a-i unifica pe locuitorii tarii sale.
Dupa ce a fost eliberat din inchisoare dupa 27 de ani de detentie si a fost ales primul om in stat, Nelson Mandela a inteles ca tara a ramas divizata din punct de vedere economic si rasial chiar si dupa eradicarea politicii de apartheid si a decis sa se foloseasca de campionatul mondial de rugby gazduit de catre Africa de Sud in anul 1995 pentru a-i aduce laolalta pe albi si negri prin limbajul universal al sportului.
Dupa decade de violenta si lipsa de incredere, albii si negrii din Africa de Sud au vibrat impreuna in tribune sau in fata televizoarelor vazand cum echipa lor nationala de rugby devine campioana a lumii si invinge in finala cu scorul de 15 -12 marea favorita a turneului – Noua Zeelanda.

 

Vezi trailerul filmului Invictus pe GoingOut.ro.

Regie: Clint Eastwood
Durata: 133 min
Gen: Istoric, Drama, Biografic
Distributie: Morgan Freeman, Matt Damon, Tony Kgoroge

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.