Incheiere stagiune jazz Sala Radio – The Magic of Buddy Rich

0

Concertul “The Magic of Buddy Rich” încheie stagiunea de jazz a Big Band-ului Radio la Sala Radio pe data de 22 iunie 2023. Evenimentul va avea ca solist pe Laurențiu Zmău, un remarcabil instrumentist de percuție din România. Stagiunea 2022-2023 a Big Band-ului Radio a fost un succes remarcabil, cu evenimente speciale sold-out și invitați de talie internațională, precum Alice Francis, Alex Sipiagin sau Tobias Hoffman, alături de artiști români de jazz precum Berti Barbera, Irina Sârbu și soliștii de la New Vegas Show.

Dirijat de Simona Strungaru, concertul se anunță a fi unul de virtuozitate intensă, punând în prim-plan personalitatea artistică a lui Buddy Rich, unul dintre cei mai importanți bateriști din istoria muzicii. Publicul va avea ocazia să se bucure de interpretarea Big Band-ului Radio în piese precum “Channel One Suite”, “Groovin Hard”, “Time Check”, “Wonderbag” sau “Time Out”.

Buddy Rich (1917-1987) a fost un artist american complex, cunoscut ca tobașar, compozitor, dirijor și manager de orchestră. A colaborat cu unele dintre cele mai mari nume ale jazz-ului mondial, inclusiv Artie Shaw, Count Basie, Benny Carter, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra și Charlie Parker.

Seria “The Magic Of”, care a inclus în stagiunea curentă concerte dedicate muzicii lui Chick Corea și Duke Ellington, aduce în atenția publicului muzica și creația marilor interpreți și compozitori de jazz din întreaga lume. Concertul “The Magic of Buddy Rich” încheie cu măiestrie această serie și promite o seară memorabilă pentru iubitorii de jazz.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.