Gradinite de stat vs. gradinite particulare

0

La trei anisori mica noastra comoara a atins o piatra de hotar. A venit vremea gradinitei. Pe langa pasul emotional pe care-l traiesc, parintii se confrunta si cu o mare dilema: gradinita de stat sau gradinita particulara?
 

Gradinitele de stat prezinta doua mari inconveniente, numarul de locuri este limitat si trebuie sa locuiesti in zona de rezidenta a gradinitei. Poti opta pentru program normal ( orele 07:30-12:30), sau program prelungit (orele 07:30-18:00).
Costul lunar al mesei este undeva in jurul sumei de 280 lei. Pentru cursuri optionale de:dans, limbi straine, abilitati practice, sport; se percepe o taxa lunara, in functie de optiunile dumneavoastra.

Cu gradinitele particulare lucrurile stau oarecum altfel. Si aici numarul de locuri este limitat, dar copilul poate fi inscris in orice perioada a anului si nu e neaparat necesar sa locuiti in apropierea gradinitei. Exista si program normal, si program prelungit, si cursuri optionale, intocmai ca la gradinitele de stat.

Singura diferenta majora o constituie tarifele. Sumele pleaca de la 60 lei program normal, fara masa si se opresc undeva in jurul sumei de 2400 lei, incluzand program prelungit, mese si gustari, multe cursuri optionale si diferite activitati outdoors.

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult pregatirea pedagogica a cadrelor didactice dintr-o gradinita, fie ea de stat sau particulara, caci aceste cadre modeleaza mintea si sufletul copiilor nostri.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.