Gerard Corbiau, in juriul Festivalului International de Film B-EST

0

Festivalul International de Film B-EST, este unicul eveniment dedicat artei cinematografice din Capitala,  care propune in structura sa o competitie pentru filmele artistice de lung metraj. In premiera anul acesta, festivalul va patrona de asemeni si evenimente colaterale care se adreseaza tuturor categoriilor de public, fie el cunoscator (cinefil) sau doar amator.
Organizatorii celei de a 3-a editii B-EST IFF va propun: proiectii de filme, retrospective ale cineastilor cunoscuti, scoli de film, evenimente outdoor si spectacole, master classes, intalniri cu producatori, regizori si scenaristi.


Cu numeroase nominalizari internationale – Oscar pentru Cel mai Bun Film Strain, Globul de Aur, Premiile Cesars – regizorul si scenaristul belgian Gerard Corbiau, a carui cariera cinematografica internationala se intinde pe parcursul a 20 de ani, va face parte din juriul competitiei de lungmetraj a B-EST International Film Festival, editia a3a, care va avea loc la Bucuresti in perioada 14 – 21 aprilie 2007.
Gerard Corbiau
Nascut la Bruxelles in 1941. In 1968, isi incepe cariera de documentarist la  RTBF si realizeaza aproximativ 50 de filme pentru unele dintre cele mai populare emisiuni ale televiziunii nationale belgiene. In 1987 debuteaza cu primul film de cinema Le Maitre de Musique care e nominalizat la Oscar, si inscrie cu aceasta ocazie scoala de film belgiana in agenda cinematografica internationala. Datorita succesului dobandit, regizeaza L’Annee de l’Eveil (1990), urmat de Farinelli (1994), filmul primeste Globul de Aur pentru cel mai bun film strain, fiind la randul sau nominalizat la Oscar. Le Roi danse, realizat in 2000, este nominalizat de trei ori la premiile Cesars. In 2002, semneaza pentru televiziune Saint Germain ou la Negociation, care avut premiera la Festivalul de Literatura si Cinema de la Monte Carlo. Cea mai recenta productie a sa, Jose van Dam, 25 ans apres, prezinta un portret filmat al bunului sau prieten, artistul Jose van Dame.
In cadrul B-EST International Film Festival, Gerard Corbiau va prezenta publicului bucurestean filmele Le Maitre de Musique si Jose van Dam, 25 ans apres, in cadrul sectiunii speciale Al 7-lea Univers.
Alaturi de Gerard Corbiau, in juriul competitiei de lungmetraj al B-EST International Film Festival, se afla importanti oameni de cinema de renume international:  Martin J. Blaney, jurnalist pentru Screen International, actrita Oana Pellea, Ludmila Cvikova, selectioner al Festivalului International de Film de la Rotterdam, actorul si regizorul Florin Piersic jr, unul dintre cei mai puternici animatori ai filmului independent romanesc. 


Locatie: Fundatia Charta

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.