FERICIREA ESTE O MARCA INREGISTRATA

0

”Trebuie sa renuntam la acest sistem autosuficient…trebuie sa regasim inocenta originara, copilaria artei, sa fim incantati fara incetare,  trebuie sa ne gravam acest lucru deasupra usilor noastre de la intrare…altfel nu vom mai putea ajunge la sufletele oamenilor. Fericirea nu-i apartine niciunei marci. Fericirea e cerul albastru, nisipul fierbinte…un apus de soare deasupra marii. Fericirea este esecul nefericirii. Cerul se contopeste cu marea si asta se numeste orizont.” (Frederic Beigbeder)
 
”Suprapunand experienta profesionala si umana a personajului masculin angajat in segmentul publicitate-marketing  despre care Beigbeder vorbeste in cartea lui peste personajul feminin al romanului, iubita parasita pentru ca isi doreste sa devina mama, am obtinut personajul destul de ciudat pe care il joc in acest…sa-i zicem, experiment. Este o incercare pe care mi-o asum, aceeea de a aduna in acelasi loc experienta de scenarist si de lucrator in PR, copywriting si publicitate pe de o parte si  dorinta de exprimare a actritei din mine pe de alta parte. Cel mai important mi se pare ca textul acesta minunat al lui Beigbeder va ajunge la publicul care n-a desoperit cartea si il va face poate sa o citeasca. Chiar merita. Este un text care te face sa vezi in jurul tau mai clar si sa revii putin la lucrurile de care s-a cam uitat si nu e bine: dragostea, credinta, increderea, fericirea, lucrurile simple care-ti aduc de fapt fericirea…clipele de fericire.” (Anca Constantin)


Un spectacol pentru speranta, pentru adevar, pentru natural, pentru oamenii adevarati, neretusati pe computer.
O declaratie de razboi impotriva comercialului, o declaratie de pace pentru suflet.
Scriitorul francez Frederic Beigbeder a obtinut diploma DESS in marketing si publicitate la 24 de ani. Este un tip polivalent si omniprezent: publicitar, scriitor, critic literar, cronicar TV. Pasionat de literatura, Beigbeder a publicat pana acum mai multe carti ”Memoriile unui tanar ticnit”(Memoires d’un jeunne homme derange-1990), ”Dragostea dureaza trei ani”(L’Amour dure trois ans-1997), ”199 000”(99 francs-2000).


Data/Ora: 20:00
Locatie: Sala POD

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.