Faust

0

Drama lirica in cinci acte
Actul I
: Batranul doctor Faust se gandeste la inutilitatea vietii sale, hotarandu-se sa o curme. Vocile unui cor de fete il opresc. Faust, cu formule magice, il invoca pe diavol. Mefisto apare si il imbie, in schimbul sufletului, la o noua tinerete. Vazandu-l ca ezita, ii arata chipul unei frumoase fete.Convins de aceasta aparitie, Faust accepta pactul si, devenit iar tanar, pleaca spre noi aventuri.
Actul II: In timpul unei chermeze, Valentin pleaca la razboi, incredintandu-si sora, pe Margareta, unui tanar student, Siebel. Mefisto apare facand preziceri sumbre: Wagner va muri in lupta, Siebel nu va mai putea atinge vreo floare fara ca aceasta sa se ofileasca, iar Valentin va fi ucis de un cunoscut. Tinerii il alunga cu semnul crucii. Faust o intalneste pe Margareta si ii ofera compania sa. Fata il refuza, dar Mefisto il asigura pe Faust ca, in curand, lucrurile se vor schimba.
Actul III: In gradina Margaretei, Siebel reuseste sa salveze florile culese de el stropindu-le cu apa sfintita. Dupa plecarea lui Siebel, sosesc Faust si Mefisto, asezand langa flori o caseta cu giuvaeruri. Margareta le va descoperi, lasandu-se cucerita de stralucirea lor. Reapar Mefisto si Faust, primul facandu-i curte batranei Martha, insotitoarea Margaretei, iar Faust marturisindu-i Margaretei dragostea sa. Ramasa singura in noapte, Margareta evoca imaginea lui Faust. Tanarul, care o asculta din umbra, intra in casa fetei.
Actul IV: In biserica, Margareta incearca sa se roage pentru iertarea pacatului de a astepta un copil de la Faust. Mefisto, ascuns dupa o coloana, o ameninta cu pedeapsa eterna. Intre timp, Valentin se intoarce de la razboi si il gaseste pe Mefisto in fata casei sale, cantand o serenada sarcastica. Afland ca sora sa a fost sedusa, il provoaca pe Faust la duel si este ucis. Moare blestemandu-si sora.
Actul V: Mefisto l-a condus pe Faust in castelul sau, unde se desfasoara o fantastica sarbatoare (Noaptea Walpurgiei). Dar Faust nu mai simte nici o bucurie, el se gandeste doar la nefericita Margareta care, pierzandu-si ratiunea, si-a ucis copilul. In unchisoare, Margareta asteapta judecata, dar Faust apare, implorand-o sa fuga cu el. In delirul ei, Margareta are totusi forta sa-l refuze. Invocand cerul, moare. O muzica celesta conduce sufletul fetei spre inaltimi, in timp ce Faust, ingenuncheat, se roaga.

Distributia: Faust – Hector Lopez, Mefisto – Horia Sandu, Valentin – Vicentiu Taranu, Wagner – Daniel Filipescu, Margareta – Crina Zancu, Siebel – Antonela Barnat, Martha – Gabriela Dragusin, Solisti balet: Cleopatra – Laura Blica Toader, Antonio – Alin Gheorghiu, Lais – Silviu Tanase, Elena – Monica Petrica, Inocentul – Andrei Nicolae, Balerina – Oana Badanoiu, Flacaruia – Magdalena Radulescu, Catalin Caracas, Chirazi Marian, Canila Bogdan, Dirijor – Rasvan Cernat
 

Data/Ora: 10 Mai, ora 18:00
Locatie: Opera Nationala din Bucuresti

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.