O saptamana de acorduri aromate si pasiune portugheza la Howard Johnson Grand Plaza.
In perioada 23 – 30 mai, restaurantul Avalon al hotelului Howard Johnson gazduieste Festivalul Portughez, o sarbatoare gastronomica si muzicala cu bucatari si muzicieni sositi special pentru acest eveniment din Lisabona.
Participantii la sarbatoarea portugheza sunt asteptati in fiecare zi la pranz (orele 12:00 – 15:00) si la cina (orele 19:00 – 22:00), pretul unui bilet fiind de 120 lei. Meniul cuprinde antreuri (”petiscos”), salate si o selectie de branzeturi, un fel principal a la carte (preparate din peste, din fructe de mare, carne de miel, de porc, iepure) si desert, toate insotite de nelipsitul vinho verde si de un pahar de porto. Pentru rezervari, va rugam sa sunati la 021.201.50.30.
Evenimentul este organizat in parteneriat cu Ambasada Portugaliei la Bucuresti.
Pentru detalii, va rugam contactati: Laura Hamzea, PR & Marketing Coordinator, laura.hamzea@hojoplaza.ro
Ce inseamna muzica FADO …
Fado s-a nascut in taverne si in piete frecventate de muncitori. Prin versurile lui, muncitorii isi istoriseau viata de zi cu zi, dar vorbeau si despre luptele cu tauri, despre dragoste si gelozie, despre regrete si idealuri, astfel incat socialul, politicul, sentimentalul si-au facut toate drum in versurile Fado.
Pentru romani exista cuvantul ”dor”, pentru portughezi exista cuvantul ”saudade”, amandoua definind acel sentiment care merge de la nostalgie la tristete, la durere, dragoste si fericire.
Gustul Portugaliei
Arta culinara portugheza este variata si deosebita, cu numeroase specialitati regionale care au aparut din traditii si ingrediente locale. In buna parte mancarurile portugheze sunt condimentate cu mirodeniile si aromele aduse in trecut de exploratori: piper, cuisoare, nucsoara, scortisoara. O masa tipic portugheza incepe cu aperitive: branza de capra, pate, masline, sunca afumata (presunto), paine de porumb.
Pestele reprezinta un element important al bucatariei portugheze, in special sardinele si codul uscat cunoscut sub numele de bacalhau. Se mai mananca si somonul (salmao), pastravul (truta) si fructe de mare: scoici (ameijoas), stridii (mexilhoes), crabul (sapateira).
Locatie: Restaurantul Avalon