De ce este important ca cei mici sa socializeze la o gradinita precum teddybar.ro

0

Una dintre preocuparile principale ale parintilor care se lupta sa decida ce tip de ingrijire este cea mai potrivita pentru ei, este daca locatia in care cei mici isi vor petrece timpul ofera sau nu socializare adecvata copiilor. In timp ce gasirea unui centru de ingrijire adecvat pentru copii este o necesitate pentru multe familii, mai sunt si alte aspecte ce trebuie sa cantareasca cand sunt puse in revista beneficiile ingrijirii copilului.

Daca doresti un centru in care micutul tau sa fie bine ingrijit, iti recomandam sa intri pe teddybar.ro. Teddy Bar este o cresa, gradinita, scoala si after school particular, ce ofera ingrijire de calitate copiilor inscrisi. Pe langa activitatile curriculare normale, pe care le putem intalni si intr-o scoala de stat, la Teddy Bar mai sunt si alte activitati precum arta, muzica, sport, limbi straine etc., menite sa ii ofere copilului o educatie alesa. Insa, mai exista un aspect important pe care il vei intalni la Teddy Bar: socializarea. Aici copiii inca de la gradinita sunt incurajati sa socializeze mult mai intens, pentru ca fac parte din grupe mai mici, unde cunoasterea celuilalt este mult mai bine experimentata. Copiii isi fac prieteni, dar au si un numar mare de activitati de grup unde vor invata abilitati utile in viata. Sa vedem de ce este importanta socializarea!

Educatia timpurie a copiilor si, in special, gradinita, pot fi o influenta pozitiva asupra modului in care socializeaza unui copil. Sa vedem de ce gradinita poate avea un efect pozitiv asupra socializarii timpurii.

1. Invata sa faca parte dintr-o echipa

Copiii invata sa lucreze impreuna si asta este ceva minunat. Experienta capatata in gradinite ii ajuta pe micuti sa invete cum sa faca parte dintr-o echipa. A-si astepta randul, partajarea si manierele sunt toate modelate si incurajate in clasa de catre personal cu experienta, mai ales daca alegi Teddy Bar. Copiii invata cum sa fie buni prieteni si care sunt limitele comportamentelor adecvate in situatii variate.

2. Invata sa rezolve problemele

Dezvoltarea si consolidarea abilitatilor de rezolvare a problemelor si de rationament fac parte din programa normala in orice gradinita, mai ales la Teddy Bar, unde totul este de inalta calitate. Copiii invata sa nu renunte atunci cand se confrunta cu dificultati si dezvolta strategii pentru rezolvarea problemelor vietii, fie ele academice sau sociale.

3. Personal instruit

Majoritatea parintilor habar n-au care sunt primele semne ale tulburarilor de invatare. Altii sunt reticenti sa accepte ca copilul lor se poate confrunta cu provocari cognitive sau intelectuale. Personalul instruit din gradinite stie sa identifice devreme semnele de dizabilitate intelectuala si provocari comportamentale. Cu o interventie timpurie, copiii pot fi “asezati” pe o cale productiva si isi pot urmari calea. Astfel vor avea sprijin de la bun inceput si nu vor exista probleme de invatare ulterioare.

4. Ii pregatesc pentru scoala

Centrele de ingrijire pentru copii de tip gradinita ii ajuta pe copii sa intre intr-o rutina asemanatoare scolii, cu programele zilnice care includ timpul de studiu si timpul de joaca in aer liber. O gradinita bine echipata si bine dotata nu doar imita un mediu asemanator scolii, ci incurajeaza in mod activ invatarea adecvata varstei si invatarea prin joc.

5. Dezvoltarea competentelor lingvistice

Expunerea la o mare varietate de cuvinte in primii ani ai copilariei are efecte de durata asupra dezvoltarii mintii unui copil. Comunicarea cu o gama larga de persoane de varste variate va ajuta copilul sa-si stapaneasca abilitatile verbale. Gradinitele incorporeaza adesea un program de exercitiu lingvistic in programul lor. Povestea, jocul dramatic si chiar conversatia cu alti copii il ajuta pe copil sa-si dezvolte abilitatile de a se exprima verbal. Copiii care nu au abilitati verbale adecvate devin adesea frustrati si, prin urmare, prezinta o varietate de comportamente antisociale. De aceea, rolul gradinitei din punct de vedere al acestui aspect este extraordinar.

6. Respect pentru autoritate

In timp ce respectul incepe in casa, a invata sa respecte autoritatea, alta decat pe cea a parintilor, este o abilitate cu care se lupta multi copii mici. Copiii invata repede ca respectul pentru autoritate are consecinte reale. Ingrijirea jucariilor, respectarea instructiunilor, asezarea in liniste in timp ce asculta o poveste sau vizioneaza unui desen animat sunt lucruri pe care autoritatea le modeleaza si ii ajuta pe copii sa se conformeze. Ei invata ca, daca autoritatea este ignorata sau sfidata, consecintele sunt jucariile sparte sau provocarea maniei colegilor de clasa care nu pot sa se bucure de o anumita activitate.

7.Anxietatea de separare este redusa prin socializare

Copiii care merg la gradinita, chiar si la program scurt, invata sa functioneze independent de parinti pentru o perioada indelungata. Ei invata ca parintii se vor intoarce. Plecarea nu inseamna acelasi lucru cu abandonarea. Afla ca exista rutine si alte persoane decat parintii lor, in care pot sa aiba incredere si pe care pot conta pentru a-si satisface nevoile. Nu numai asta, dar invata sa dezvolte relatii puternice intre colegi. Si la sfarsitul zilei, isi intalnesc parintii cu experiente si povesti minunate de impartasit. Pe scurt, lumea lor se extinde exponential si asta tranzitia catre scoala.

A gasi o gradinita corespunzatoare este o provocare, deoarece fiecare parinte trebuie sa decida ce facilitati si programe se potrivesc cel mai bine nevoilor lor. Indiferent de nevoile tale si ale copilului tau, poti fi sigur ca experienta gradinitei va avea un efect pozitiv asupra socializarii copiilor.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.