De ce ai nevoie de un scut de motor în București?

0

Scutul de motor este un accesoriu auto care te poate salva din multe încurcături. Deși ai putea crede că un scut auto este mai degrabă potrivit pentru o mașină de off-road, dat fiind terenurile accidentate prin care s-ar putea deplasa, acesta joacă un rol deosebit de important pentru orice tip de autoturism, indiferent de locurile prin care este condus. De ce ai avea nevoie de un scut într-un oraș ca Bucureștiul, te-ai putea întreba? Motivele pot fi numeroase, iar noi ți le-am pregătit pe cele mai importante, alături de câteva sfaturi esențiale atunci când îți echipezi mașina cu scut de motor.

Iată care sunt acestea.

  1. Protejează motorul la denivelări

Sunt stresante, dese, întâlnite chiar și pe cele mai mari bulevarde sau cele mai nou asfaltate drumuri. Vorbim despre gropi, cu care probabil deja te-ai acomodat ca șofer în România, dar asta nu înseamnă că, deși le-ai învățat pe de rost pe cele presărate din loc în loc pe drumul tău spre casă, de multe ori nu poți fi surprins de apariția unora noi, mai adânci și formate pe traiectoria roților mașinii tale, de parcă ar vrea să confirme că legile lui Murphy sunt reale.

Scutul, așa cum îi spune și numele, va juca rolul unei protecții pentru motorul autoturismului, pentru ca acesta să nu intre în contact direct cu asfaltul știrbit sau chiar cu o bordură mai înaltă peste care ești nevoit să treci cu roțile mașinii. Altfel, odată afectat, motorul poate avea nevoie de reparații costisitoare sau, în cel mai rău caz, de înlocuire, ceea ce înseamnă o cheltuială majoră.

2. Apără motorul de factorii externi

Deși pentru mulți șoferi ar putea părea un simplu moft, scutul auto va stopa o mare parte a agenților corozivi care îți pot ataca multe dintre componentele mașinii tale. Praful de pe șosele sau materialul antiderapant care, așa cum bine știi, conține și sare, pot coroda piesele auto. Protecția oferită de scutul de motor va prelungi durata de viață a acestora și va împiedica ruginirea sau corodarea părților metalice pe care le va feri de contactul direct cu factorii externi dăunători.

3. Scut de motor metalic sau din plastic?

Poți cumpăra un scut de motor din material metalic sau plastic, alegând, desigur, unul care se potrivește modelului de mașină pe care o conduci. Diferențele dintre cele două sunt cât se poate de intuitive.

Un scut de motor metalic este mult mai rezistent decât unul fabricat din plastic, deci îl va face mai longeviv. Totodată, scutul metalic va oferi o protecție mai mare motorului, însă prețul acestuia va fi ceva mai piperat decât al unuia din material plastic. Indiferent pentru varianta pentru care optezi, scopul principal, cel de protejare a motorului va fi atins, deci nu poate fi vorba despre o alegere necorespunzătoare, indiferent de alegerea pe care o faci.

Comandă un scut auto pentru a asigura protecția motorului mașinii tale și pentru a prelungi viața componentelor acestuia.

Bucură-te de drumuri bune, oriunde ai alege să conduci.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.