Cum te ajuta concret Revolut cand pleci intr-o calatorie in afara tarii

0

Foarte multi romani calatoresc in afara granitelor din diverse motive: sa-si viziteze rudele, intr-o delegatie, in vacanta etc. Daca in trecut exista aceasta preocupare a lor de a schimba banii romanesti in moneda din tara respectiva, pentru a putea face toate cheltuielile de care aveau nevoie, in ziua de astazi lucrurile au evoluat foarte mult, gratie tehnologiilor noi.

Astfel ca, in prezent, Revolut usureaza tot demersul si, in plus, ii ajuta pe cei care calatoresc in strainatate sa fie mai linistiti, avand sentimentul ca sunt acoperiti, din punct de vedere financiar.

Ce este Revolut

Revolut este o alternativa digitala la banca traditionala, cu marele avantaj ca toate serviciile pot fi accesate direct de pe telefon, din aplicatia specifica. Fiind un fintech, adica un start-up care s-a lansat cu prioritatea de a oferi servicii in domeniul financiar, dar cu solutii adaptate din punct de vedere tehnologic, Revolut a ajuns rapid la milioane de utilizatori, care au apreciat controlul mai eficient al finantelor personale prin intermediul sau si, mai ales, ca pot trimite bani in strainatate la cursuri de schimb avantajoase.

Pentru a beneficia de aceste servicii, este nevoie de deschiderea unui cont curent in aplicatie, proces care dureaza cateva minute.

Sunt patru tipuri de conturi Revolut:

  • Standard – care este gratuit;
  • Plus (14,99 lei/luna) – prin care banii pot fi mai bine valorificati;
  • Premium – 29,99 lei/luna, prin care se poate cheltui, investi si economisi intr-un mod inteligent in lume;
  • Metal – 54,99 lei/luna – este pachetul de top si include un card Metal contactless exclusiv, cu numeroase avantaje, printre care 1% cashback.

Cum ii ajuta Revolut pe cei plecati peste hotare

Cei care pleaca in calatorie in afara tarii vor trebui sa-si confirme identitatea inainte, pentru ca respectivul cont Revolut nu este functional pana cand cu „stie” cine este persoana respectiva. Procesul dureaza mai putin de 5 minute, timp in care utilizatorul trebuie sa acceseze sectiunea Profil pentru a trimite o fotografie a sa, documentele de identitate s permisul de sedere sau viza, in anumite cazuri.

Pentru a beneficia de serviciile complete Revolut in afara granitelor, este necesar un card Revolut fizic, pentru plati si retrageri. Inainte de a pleca, utilizatorul trebuie sa se asigure ca a comandat cardul si ca acesta si soseste in timp util.

Un alt lucru care trebuie facut este ca utilizatorul sa incarce o suma de bani in contul Revolut. In cazul sumelor mai mari de bani, cea mai buna modalitate este transferul bancar. Cand se adauga bani de pe card, este recomandata adaugarea automata, pentru ca persoana sa nu-si faca griji ca ar putea ramane cu fonduri insuficiente in timpul calatoriei. Este necesar de asemenea sa fie confirmat cardul de depunere inainte de plecare, astfel incat toate tranzactiile in afara tarii sa se desfasoare fara probleme.

O recomandare a celor de la financer este ca utilizatorul ce calatoreste peste granita sa opteze intotdeauna pentru plata in moneda locala a tarii in care se afla: dolarul american in SUA, euro in Spania, baht thailandez in Thailanda, de exemplu. Unele bancomate si terminale POS solicita alegerea unei optiuni: tranzactie „cu conversie” sau „fara conversie”. Este important de stiut ca in varianta “cu conversie” furnizorul bancomatului sau comerciantul poate impune propriul curs valutar, care difera de cel interbancar. Astfel, este recomandata intotdeauna optiunea “fara conversie”.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.