Cum sa gasiti culoarea corecta a fondului de ten 

0

A gasi culoarea corecta a fondului de ten pare uneori o provocare coplesitoare, dar cu sfaturile potrivite, este usor! Cand vrem sa ne scoatem in evidenta tenul cu putin machiaj, trebuie sa gasim produsul care ni se potriveste cel mai bine. Scopul este sa para ca avem pielea impecabila in mod natural si ca nu purtam o masca!

Pentru a-l face practic invizibil cu ochiul liber, aveti nevoie de culoarea si formula potrivite. Pentru a gasi ceea ce aveti nevoie, trebuie mai intai sa va puneti aceste 5 intrebari.

1. Ce tip de piele am?

Nu alegeti acelasi fond de ten pentru toate tipurile de piele. Pielea uscata va avea nevoie de un fond de ten hidratant, altfel va aparea toata pielea moarta la suprafata. Pielea grasa va avea nevoie de o versiune matifianta pentru a evita stralucirea si sa nu para un glob disco dupa cateva ore. De obicei, sticla de fond de ten va indica tipul de piele pentru care este ideal produsul, iar unele companii ofera chiar si doua versiuni.

2. Ce tip de acoperire doresc?

Un fond de ten cu acoperire ridicata va ascunde absolut totul fara a arata nimic, chiar si alunite. Acest tip de produs este ideal pentru cineva cu pielea cicatrizata cu acnee sau pentru evenimente in care vor fi realizate fotografii. Un fond de ten cu acoperire medie va camufla roseata si imperfectiunile mici, lasandu-va pielea sa se vada. Un fond de ten de acoperire usoara, o crema BB sau o crema hidratanta colorata, va uniformiza subtil tenul. Acest tip de produs este perfect pentru un aspect foarte natural.

3. Ce finisaj prefer? 

Finisaj luminos sau mat? In general, persoanele cu pielea grasa prefera finisajul mat pentru a controla stralucirea. Pe de alta parte, ati putea opta pentru un finisaj luminos si apoi sa matifiati anumite locuri strategice cu o pudra. Finisajul luminos va da o stralucire sanatoasa, dar poate deveni prea stralucitor daca nu aveti pielea uscata sau cel putin mixta. Cu toate acestea, ramane o chestiune de gust!

4. Care este subtonul pielii?

Inainte de a afla ce culoare de fond de ten aveti nevoie, trebuie sa determinati daca nuanta de piele este neutra, roz sau galbena. Practic, daca tenul este rece, observati o atingere de roz pe fata, va inrositi usor, iar venele de pe incheieturi apar albastre, subtonul este roz.

Daca tenul este cald, va bronzati usor, iar venele sunt verzui, subtonurile le sunt galbene. Daca sunteti intre, subtonurile sunt neutre!

 5. Care este bugetul?

Odata ce v-ati stabilit tipul de piele, acoperirea, finisajul preferat si subtonul, tot ce trebuie sa faceti este sa stabiliti un buget. Fondurile de ten au preturi destul de decente.

Daca, pe de alta parte, aveti probleme specifice ale pielii (rozacee, deshidratare sau acnee, de exemplu), probabil ca va fi indicat sa cumparati marci premium, putin mai scumpe, dar veti avea o baza excelenta.

Idealul este sa mergeti la magazin pentru a testa produsul. Pometii reprezinta locul perfect pentru a vedea daca fondul de ten functioneaza cu gatul si fata.

Aplicati 3 benzi din 3 fonduri de ten pe care le considerati potrivite, apoi asteptati cateva minute. Unele fonduri de ten se oxideaza la contactul cu aerul si devin mai intunecate. Cand va uitati ulterior, linia de fond de ten care se amesteca cu pielea naturala este culoarea potrivita!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.