Cum poți să găsești rapid un fotograf în București

0

Se spune că alegerea fotografului este unul dintre cele mai dificile lucruri când ai un eveniment, dar de multe ori este foarte greu să găsești chiar și o simplă listă din care să alegi. Motoarele de căutare nu te ajută prea mult în situația asta, deoarece va trebui să intri pe zeci de pagini pentru a vizualiza portofoliul fiecărui fotograf, ceea ce nu este tocmai o plăcere.

Cum să găsești rapid fotograful dorit:

1. Planified

Planified este un site relativ nou, dar care a atras rapid atenția publicului și a ajuns la un număr de peste 200 de fotografi în doar câteva săptămâni. Căutarea fotografilor este foarte simplă, doar introduci numele orașului iar apoi vezi fiecare profil listat cu nume, telefon, preț sau portofoliu.

Principalul avantaj față de un motor standard de căutare precum Google este că rezultatele afișate conțin exact informațiile de care ai nevoie. Convinge-te singur accesând link-ul următor: fotografi în București.

2. Google

Chiar dacă am menționat că Google nu te ajută foarte mult, rămâne în continuare o soluție. Poți face o căutare după cuvânt cheie, iar apoi să intri pe site-urile de pe prima pagină și să verifici portofoliile.

Google are și o funcționalitate numită Local Business prin care încearcă să promoveze afacerile locale, astfel că este posibil să vezi rezultatele într-un mod diferit. Totuși încă în România această funcționalitate nu este atât de folositoare pe cât ar putea fi.

3. Facebook

Există foarte multe grupuri locale unde poți primi recomandări de la alte persoane din oraș. Totuși intervine și aici problema portofoliului și a faptului că trebuie să verifici fiecare profil. Partea bună este că teoretic îți sunt recomandați fotografi buni sau cel puțini care au fost apreciați de persoana respectivă.

Singurul aspect negativ în cazul grupurilor de Facebook este că postarea ta se poate pierde rapid din cauză că există un volum mare de postări iar cele fără engagement vor fi afișate mai puțin.

4. Prieteni

Cea mai mare încredere o ai într-un prieten sau pe cineva pe care cunoști, astfel că este o decizie bună să întrebi un prieten dacă nu știe pe cineva. Dezavantajul aici este că o să primești o singură sugestie sau în cel mai bun caz maxim 2-3. Astfel că dacă ție nu-ți place portofoliul văzut, cel mai probabil o să începi căutările din nou.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.