Cum faci alegerile corecte pentru iluminarea camerei copilului. Ce tip de becuri este cel mai potrivit

0

Stii deja ca iluminatul este unul dintre cele mai importante detalii cand vine vorba de amenajarea casei. Alegerile corecte pot face diferenta intre o casa moderna si primitoare si o locuinta banala sau chiar apasatoare. Iar cand vine vorba de camera copilului atentia trebuie sa fie cu atat mai mare.

Felul in care este iluminata o camera ne poate influenta in mare masura dispozitia, pe langa faptul ca ne poate obosi sau, dimpotriva, mangaia ochii. Tocmai de aceea camera unui copil are nevoie de o atentie sporita la acest detaliu, mai ales daca pentru el este si dormitor, si loc de joaca, si spatiu in care invata si isi face temele. In plus, daca pui pret pe estetica, toate eforturile depuse pentru a amenaja o camera frumoasa, moderna, cu o atmosfera perfecta pentru copilarit, pot fi demolate de o lumina nepotrivita.

De ce trebuie sa tii cont pentru iluminarea camerei copilului

In general camera unui copil este un spatiu cu destinatii multiple. Tocmai de aceea trebuie sa pui accent pe siguranta in egala masura cu aspectul si trebuie sa te gandesti ca lumina trebuie sa fie potrivita si utila pentru toate activitatile celui mic, fara sa ii afecteze somnul.

Ideala pentru camera unui copil este lumina naturala, prin urmare ferestrele trebuie sa fie cat mai mari posibil si, foarte important, sa nu fie blocate cu obiecte de mobilier care ingusteaza fasciculul de lumina. De multe ori, insa, mai ales de toamna pana primavara, cei mici nu sunt prea mult timp acasa pe timp de zi, ci la scoala sau la diferite cursuri, asa ca lumina artificiala este extrem de importanta in camera lor.

Alege becuri LED pentru corpurile de iluminat din camera celui mic, deoarece lumina pe care ele o genereaza este foarte apropiata de lumina zilei; ele sunt in acelasi timp prietenoase cu ochii si cu bugetul tau, deoarece consumul de energie este unul redus fata de becurile clasice.

Camera copilului are nevoie de lumina rece pentru spatiul amenajat pentru invatat, pentru ca astfel cel mic va reusi sa isi pastreze mai mult si mai bine concentrarea, dar si de o lumina calda pentru acele momente in care se relaxeaza sau se joaca. Cei care inca se tem de intuneric ar putea avea nevoie de o lumina de veghe in camera lor, iar pentru cei deprinsi cu cititul seara, inainte de culcare, o lumina ambinetala poate fi o idee excelenta. Prin urmare, in afara sursei principale de lumina din camera copilului, aveti nevoie de corpuri electrice de iluminat menite sa asigure o lumina ambientala care sa se potriveasca nevoilor celui mic.

Alege smart!

Copiii sunt orientati spre tehnologie mai mult decat am fost noi la varsta lor. Prin urmare, daca alegi iluminatul inteligent pentru camera lor ei vor fi pur si simplu incantati. Philips Hue este un sistem de iluminat inteligent premium, care poate raspunde tuturor nevoilor copilului tau in acelasi timp.

Bazat pe tehnologie LED si dispozitive inteligente, sistemul Philips Hue iti ofera un confort deosebit pentru ca totul poate fi controlat simplu, prin intermediul unei aplicatii; disponibil in toate versiunile de temperatura de culoare, Philips Hue poate fi raspunsul perfect la toate nevoile copilului tau. Ai de ales intre Hue White, White Ambiance si White and Color Ambiance, in functie de necesitati. Philips Hue Conected Lighting este un sistem de iluminat inteligent ce poate fi personalizat prin aplicatia Philips Hue pentru smartphone sau tableta si controlat prin dispozitivul Philips Hue Bridge. Datorita intrerupatorului cu variator Philips Hue poti, prin control wireless, sa reglezi intensitatea luminii din camera, in functie de nevoile de moment.

De ce sa folosesti Philips Hue in camera copilului, dar si in restul casei? Iata cateva avantaje imposibil de neglijat:

• controlezi luminile asa cum vrei,

• poti alege trepte de intensitate potrivite nevoilor de moment

• creezi o atmosfera confortabila mult mai usor

• poate fi setat sa se sincronizeze cu ritmul muzicii preferate sau cu jocurile video ori cu filmele, ceea ce va fi, cu siguranta, pe placul copiilor.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.