Criza afecteaza si Grupul Hotelier InterContinental

0

Andrew Cosslett, directorul executiv al IHG (InterContinental Hotels Group), vorbeste despre efectele crizei financiare asupra IHG. "Din cauza recesiunii, acest an a implicat chiar mai multe calatorii decat de obicei". "In momentele dificile inclini sa te ascunzi, dar atunci trebuie de fapt sa iesi in fata si sa spui: "trebuie sa continuam, putem face asta" spune el.

 

Holliday Inn – constituie o mare parte din IHG care pofteste inauntru 3 oaspeti in fiecare secunda si primeste 150 milioane de vizitatori pe an. Grupul IHG detinde deasemenea lanturile Crown plaza si InterContinental, oferind un total de 640.000 de camere, cel mai mare din industrie. 

 

Criza financiara a lovit cu siguranta industria hoteliera. In prima jumatate a anului 2009, profitul Grupului Hotelier InterContinental a scazut cu 40%. Dar grupul continua sa deshida hoteluri, 400 in acest an. "Calatoriile au devenit aproape esentiale. Oamenii ar renunta la achizitionarea unui frigider sau la schimbarea masinii, dar nu ar renunta la calatorii", spune Andrew Cosslett.
 

 

Alte probleme ale industriei hoteliere sunt creditele si taxele. In ciuda incercarilor guvernului UK, de a mentine stabilitate economica, Andrew Cosslett a ajuns la concluzia ca  "taxele cresc pentru a "stoarce" industria hoteliera, mai multe decat poate sa indure".
 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.