Cristi Minculescu in trupa Lotus

0

Probabil cel mai bun si sigur cel mai iubit dintre solistii romani de muzica rock, Cristi Minculescu re-debuteaza zilele acestea. Dupa ce, recent,  a ales un nou drum, Cristi s-a prezentat in fata fanilor din Sibiu (la Oldies
Pub) si Bucuresti (Clubul True) cu un teaser unplugged care anunta noul lui proiect – trupa LOTUS. Este vorba despre prezentarea unei adevarate istorii a muzicii rock in 90 de minute. Plus bis-ul de rigoare, care a fost, de data asta, celebra “Strada ta”, cantata la unison de sutele de fani participanti la evenimente, intr-o comuniune impresionanta, asemeni albinelor in jurul reginei. Totul, intr-o formula acustica minimala (vocea unica a lui Cristi si chitara exceptionalului muzician german Judy Seutter), Cristi s-a mai ajutat cu o tamburina, dar ritmul a fost sustinut permanent de palmele unui public entuziast, entuziasmat si entuziasmant, totodata. Extraordinar este modul in care, cu asemenea mijloace simple, se poate constitui un sound rotund si o atmosfera rock de cea mai inalta intensitate. Repertoriul include piese pe care toti iubitorii de muzica rock si nu numai, le recunosc de la primele acorduri si le intoneaza de la inceput pana la sfarsit.  Sarea si piperul intregii prestatii o constitutie piesele proprii, prezentate spre final, ca – de exemplu – “Strada ta” (la un moment dat sustinut ca voce principala, de Judy, care si-a probat dorinta si talentul de a invata limba romana) sau “Mama don’t allow”(primul single semnat Lotus).

Cristi Minculescu in trupa Lotus

Fundatia Phoenix are in plan un turneu cu acest duo acustic (Cristi & Judy) prin mai multe orase din tara, in teatre si sali de concerte.

Pe de alta parte, LOTUS, in formula completa, electrica (adica: Cristi Minculescu – voce, Judy Seutter – chitara, Boris Rusakov – bass, Mauro Ciccarelli – tobe, Regina Hammerle – backing vocal) vor avea primele concerte in Romania in noaptea de Revelion, in doua piete din Bucuresti. Se pare ca ambele concerte vor fi transmise live de cele mai importante canale de televiziune din tara. Primele concerte ale trupei in sali vor fi la sfarsitul lunii ianuarie.

Intre timp, Cristi & compania pregatesc inregistrarea primelor compozitii care vor purta marca LOTUS si au in vedere extinderea colaborarii cu Paula Seling (colaborare inceputa cu inregistrarea piesei “Lumi paralele”)

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.