Creste pretul gigacaloriei in Bucuresti?

0
Primaria Bucurestiului are pe ordinea de zi din data de 30 augurt 2017 un proiect referitor la avizul de principiu in ceea ce priveste tarifele de transport a energiei termice ale RADET Bucuresti. 
 
Proiectul in cauza are in plan majorarea tarifului de distributie si transport pana la 141.17 lei / gigacalorie (pretul actual este de 106.24 lei / gigacalorie).
 
Majorarea a fost ceruta de RADET, sustinuta de modificarile de pret ale ELCEN, Vest-Energo si CET Grivita, care furnizeaza energia termica RADET-ului. 
 
Incepand cu 1 iulie 2017, ELCEN a crescut pretul energiei termice cu ~28%, CET Grivita cu peste 30% si Vest-Energo cu aproximativ 24%.
 
 
 
„Se avizeaza de principiu preturile de producere si distributie a energiei terminice la Centrale Termice de cvartal la un nivel de 332,45 lei/Gcal (fara TVA) pentru energia termica furnizata consumatorilor casnici si la un nivel de 361,97 lei/Gcal (fara TVA) pentru energia termica furnizata consumatorilor noncasnici”, se arata in proiectul publicat pe site-ul Primariei.

„Se avizeaza de principiu preturile de producere a energiei termice la Centrala Termica – Casa Presei Libere (CPL) la un nivel de 171,37 lei/Gcal (fara TVA) pentru energia termica furnizata consumatorilor casnice si la un nivel de 195,66 lei/Gcal (fara TVA) pentru energia termica furnizata consumatorilor noncasnice”, potrivit proiectului.
 
 
Daca aceste preturi vor primi unda verde, iar tarifele pentru consumatorii casnici vor ramane neschimbate (conform promisiunilor primarului Firea), costurile sustinerii RADET de catre Primaria BUcurestiului vor creste cu aproximativ 137.300.000 de lei pe an. 
 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.