Crepapelle, cu Maria Cassi

0

Crepapelle sau importanta de a rade, astazi si maine la Sala ArCuB
 
Maria Cassi a cucerit publicul bucurestean cu spectacolul My life with men…and other animals prezentat la Sala ArCuB pe 8 si 9 noiembrie
Actrita italiana, experimentata in domeniul musical-ului si al comediei, dispunand de o energie debordanta, a cucerit din primele minute ale show-ului publicul bucurestean, care a revenit in numar mare si in cea de-a doua seara. Sala s-a dovedit a fi neincapatoare pentru cei peste 400 de oameni dornici sa ia parte la acest spectacol unic.

 

 
Daca la o prima vedere s-ar fi putut invoca prezenta unei bariere lingvistice (textul scris de Maria Cassi si Patrick Pacheco fiind in italiana si engleza), dezinvoltura, placerea de a juca, talentul de mim si vocea emotionanta a artistei, au spulberat orice obstacol.
Atenti la fiecare gest, cantec, replica, moment al montarii, cei prezenti au ras cu lacrimi si au plans, induiosati de povestea atat de simpla.

Crepapelle sau importanta de a rade
Joi 10 noiembrie si vineri 11 noiembrie, de la ora 19.30, Maria Cassi va prezenta pe scena ArCuB spectacolul Crepapelle.

“Cum sa nu te indragostesti de Paris?”
In jurul acestei intrebari prinde contur Crepapelle, spectacolul Mariei Cassi. O italianca  viziteaza Orasul Luminilor, povestind cu un haz uluitor experienta ei unica de acolo, cucerind publicul, punctand prin mimica si gest fiecare intamplare – fie ea comica sau emotionanta. Descriind locuri si intalniri, actrita contureaza prin contrast tablourile a doua orase: Paris si Florenta. Pitoreasca regiune Toscana si sofisticatul Paris cu sarmul  si bulevardele lui, care fascineaza mereu oamenii cu farmecul sau. Un oras care surprinde mereu prin extravaganta.

Singura in scena, Maria Cassi creioneaza tipologii diferite, intrand cu o usurinta incredibila in pielea mai multor personaje: un batran cersetor, o femeie cocheta, soferi de autobuz, copii si vanzatoare. In periplul sau, actrita se transforma cu naturalete si starneste rasul audientei, interpretand la fel de bine atat in dialectul florentin cat si intr-o franceza foarte…personala, cu puternice accente ironice. In plimbare prin cartierele elegante ale Parisului, se opreste in bistrouri si prezinta alternativ in povestirea sa figuri de turisti din Toscana (caracterizati prin gestica excesiva, impertinenta si sarcasm) cu cele de francezi snobi, sceptici si aroganti. Ea creaza astfel o carte postala colorata, care surprinde publicul si il face sa se prinda in joc.

Comedia Crepapelle ne aminteste de importanta de a rade dar si de a ne emotiona. Muzica si gag-urile se impletesc cu sonoritatile dramatice care imbogatesc spectacolul.
Interactionand cu publicul si impartasind cu cei din sala cele mai diverse stari, generoasa Maria Cassi este rasplatita la final cu ropote de aplauze.
 
Biletele pentru spectacolul Crepapelle pot fi achizitionate la pretul de 50 lei (Categoria I), 35 lei (Categoria II), 26.50 lei (Categoria III) si 15.90 lei (reducere numai pentru elevi, studenti, pensionari pe baza prezentarii legitimatiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14).

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.