.
3

Contrabasul la superlativ! – dirijor Cristian Mandeal

0

După succesul concertului „100 Cello Inspirations!”, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română pregăteşte alte trei concerte alături de Lanto Communications, care vor avea loc sub egida Festivalului Internaţional Vara Magică – ediţia 2023, la Ateneul Român, pe 26 iulie, 9 august şi 16 august, concerte susţinute de trei dintre dintre formaţiile ce fac parte din proiectul Orchestrelor Naţionale de Tineret ale României, creat de violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu.

Orchestrele Naţionale de Tineret ale României în Vara Magică, la Ateneul Român

Evenimentul „Contrabasul la superlativ!” cu Orchestra Naţională Simfonică a României va avea loc pe 26 iulie de la ora 19.30, la Ateneul Român, marcând aniversarea marelui contrabasist de origine română Dorin Marc, printr-un concert al Orchestrei Naționale Simfonice a României, dirijat de Cristian Mandeal, având solişti discipoli ai maestrului și anume pe contrabasiştii Andreas Ehelebe, Felix Leissner, José Trigo, Stanislau Anishchanka, cu toții ocupând poziții de șefi de partidă la cele mai importante orchestre simfonice din Europa, cu lucrări de Johannes Matthias Sperger, Bottesini, Nino Rota.

Pe 9 august, de la ora 19.30 la Ateneul Român va putea fi ascultat concertul „Marea Simfonie” , cu Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, concert ce se va relua la Kultur Sommer Nordhessen de la Kassel (11 august) şi Festivalul Internaţional „Young EuroClassic” de la Berlin (13 august), solişti fiind pianiştii Oxana Corjos şi Cristian Niculescu, în program lucrări de Alin Chelărescu, Poulenc și Schubert. Concertele din Germania vor fi realizate cu sprijinul ICR.

Orchestra Romanian Sinfonietta, va cânta la Vara Magică pe 16 august, de la ora 19.30, condusă de Alexander Sitkovetsky în postură de dirijor și solist, alături de violonista Maria Marica, cu un program cuprinzând lucrări de Bach, Haydn, Bizet/Schedrin.

Orchestra Națională Simfonică a României reprezintă etapa de maturitate și deplină excelență artistică a celor mai valoroși membri ai Orchestrelor Române de Tineret ale României. Pornită de la inițiativa foștilor membri ai primelor generații care au format Romanian Sinfonietta și au depășit vârsta maximă de selecție în faimoasa Orchestră Română de Tineret și care ocupau deja posturi importante în orchestrele simfonice profesioniste din România și nu numai, actuala Orchestră Națională Simfonică a României a reprezentat cu brio cultura națională pe mari scene din Europa și Statele Unite ale Americii. Evoluând alături de mai tinerii lor colegi, toți membrii acestei orchestre impresionează prin acea combinație unică de tinerețe dublată deja de o solidă experiență internațională, expresie a forței pe care proiectul Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, creat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu a câștigat-o de-a lungul celor 15 ani de existență.

Spot video Vara magica 2023

ChatGPT
Evenimentele “Vara Magică” organizate de Centrul Național de Artă Tinerimea Română vor aduce trei concerte extraordinare la Ateneul Român în cadrul Festivalului Internațional Vara Magică – ediția 2023. Aceste concerte sunt susținute de Orchestrele Naționale de Tineret ale României, proiect creat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu. Iată câteva detalii despre fiecare concert:

Concertul “Contrabasul la superlativ!” – Orchestra Națională Simfonică a României va avea loc pe 26 iulie la ora 19:30, la Ateneul Român. Acest concert marchează aniversarea contrabasistului Dorin Marc, un mare artist de origine română. Orchestra va fi condusă de dirijorul Cristian Mandeal, iar soliștii vor fi discipoli ai lui Dorin Marc. Programul va include lucrări de Johannes Matthias Sperger, Bottesini și Nino Rota.

Concertul “Marea Simfonie” – Orchestra Română de Tineret, condusă de Cristian Mandeal, va susține acest concert pe 9 august, la ora 19:30, la Ateneul Român. Acest concert va fi prezentat și în cadrul Kultur Sommer Nordhessen de la Kassel (11 august) și Festivalul Internațional “Young EuroClassic” de la Berlin (13 august). Soliștii concertului vor fi pianiștii Oxana Corjos și Cristian Niculescu, iar în program vor fi incluse lucrări de Alin Chelărescu, Poulenc și Schubert.

Concertul susținut de Orchestra Romanian Sinfonietta – Acest concert va avea loc pe 16 august, la ora 19:30, și va fi condus de dirijorul și solistul Alexander Sitkovetsky, alături de violonista Maria Marica. Programul concertului va include lucrări de Bach, Haydn și Bizet/Schedrin.

Orchestra Națională Simfonică a României reprezintă o etapă de maturitate și excelență artistică pentru membrii de elită ai Orchestrelor Române de Tineret ale României. Această orchestră impresionantă a reprezentat cultura românească pe marile scene din Europa și Statele Unite ale Americii. Cu o combinație unică între tinerețe și experiență internațională solidă, membrii orchestrei au demonstrat puterea și succesul proiectului Orchestrelor Naționale de Tineret ale României.

Pentru a obține mai multe informații și pentru a vă bucura de atmosfera “Vara Magică”, puteți accesa spotul video oficial al evenimentului pe canalul de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Vir48JFJIFI

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.