Cerasela Iosifescu joaca in Obsesii la Arcub

0

Jocul actoricesc al Ceraselei Iosifescu e intens, e cald si rece in acelasi timp. Poate sustine singura un spectacol de succes, iar acest lucru il face in acest moment la ARCUB, in piesa Obsesii, in care o intepreteaza pe Lora, un personaj inspirat din scrierile Margaritei Karapanou, o scriitoare greaca ce a studiat filozofia si cinematografia la Paris, lucru care a ajutat-o sa patrunda cat mai adanc in persoanejele create, sa le exploreze cele mai profunde temeri si sa le scoata la suprafata.

Obsesii este de fapt un one woman-show in care Cerasela Iosifescu asterne pe scena aceste temeri culese de Claudiu Sfrischi-Laudat, care a scris textul piesei, inspirandu-se din operele lui Karapanou. Yannis Paraskevopoulos, in calitate de regizor, este cel care o ajuta pe Iosifescu sa dea forma obsesiilor culese de textier, iar Lia Dogaru este cea care isi pune semnatura pe decor si costume.

Lora, personajul piesei, este o femeie care s-a luptat tot timpul vietii cu tulburarea maniaco-depresiva, trece brusc de la o atitudine inocenta, ludica, la una agresiva si plina de nerv. Daca acum e capabila sa atraga toate ura celor din jur asupra ei, in secunda urmatoare, prin mijloace curioase, are capacitatea de a atrage toata compasiune.

Cerasela Iosifescu nu este la prima piesa in care trece dintr-un registru in altul. De asemenea, faptul ca este la a patra colaborare cu regizorul grec Yannis Paraskevopoulos a ajutat foarte mult pentru ca cei doi au inteles repede ce vor unul de la celalalt.

Urmatoarea reprezentare a piesei Obsesii de la ARCUB va avea loc pe 17 februarie 2018, de la ora 19:00 in Sala Mare. Piesa dureaza o ora si 15 minute si nu este recomandata minorilor sub 16 ani. Spectacolul mai poate fi vazut la Bacau deoarece este invitat in sectiunea Recitaluri Extraordinare la Bacau Fest Monodrame, organizat de Teatrul Municipal Bacovia.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.