Ce reprezinta leasingul operational pentru persoane juridice?

0

Este un fapt incontestabil ca toate sectoarele de afaceri au nevoie de masini pentru companie. Dar, intretinerea acestora ar putea duce la munca suplimentara pentru angajati, care ar putea sa nu fie foarte familiarizati cu daunele, intretinerea vehiculelor si alte probleme tehnice. Companiile care au nevoie de flote de masini dar si de ajutor in gestionarea acestora, pot opta pentru leasing operational.

Leasingul operational este un serviciu care ofera o multime de beneficii unei afaceri. Acesta este un tip de serviciu de inchiriere auto pe termen lung, care permite companiilor sa planifice mai usor cheltuielile prin plata unei taxe lunare fixe. In acest fel, compania ta nu va investi in propria flota, ceea ce elimina angajamentele si costurile de intretinere a masinilor. Atunci cand semnezi un contract de leasing operational, te angajezi sa platesti lunar rate egale, fara sa fie nevoie sa platesti un avans. Afacerea ta nu va avea nevoie de un manager de flota, de un service auto sau de un magazin de anvelope. De toate aceste aspecte se ocupa companiile de profil.

Avantajele leasingului operational

Exista mai multe avantaje de care te poti bucura atunci cand semnezi un contract de leasing operational in Bucuresti. Detinerea unui parc auto presupune costuri suplimentare pentru politele de asigurare CASCO si RCA, revizii, reparatii, ITP, rovinieta, taxe de poluare, taxe de inmatriculare sau radiere a autoturismelor, impozitul anual si multe alte cheltuieli care sunt eliminate in cadrul unui contract de leasing operational. Beneficiarul trebuie sa se asigure doar ca plateste rata lunara aferenta inchirierii autovehiculelor. Alte avantaje includ:

  • Oportunitatea de a alege dintr-o gama larga de masini disponibile.
  • Pretul de inchiriere include service complet al vehiculelor inchiriate – toata intretinerea este angajamentul companiei de profil.
  • Fara costuri initiale mari, comparativ cu achizitia de masini, optiune care reduce resursele financiare ale companiei tale.
  • Anvelopele vor fi inlocuite, in functie de sezon, de un reprezentant al companiei, ceea ce va optimiza timpul angajatilor tai.
  • Asistenta non stop in caz de probleme majore.
  • Toate vehiculele sunt verificate, ceea ce va garanta functionarea lor fara probleme.
  • Pretul lunar include asigurarea si orice reparatii si daune.
  • Daca nu poti utiliza un vehicul inchiriat din cauza unei defectiuni tehnice, ti se va oferi o masina la schimb.
  • Ratele lunare includ TVA si astfel utilizarea oricarui tip de masina va fi o cheltuiala deductibila integral.
  • Contractul de leasing operational ofera o flexibilitate crescuta privind numarul de masini din flota. Toate ofertele sunt adaptate nevoilor si cerintelor afacerii tale.

Pe ce perioada se pot incheia contractele de leasing operational?

Clientul alege termenul contractului, in functie de nevoile sale si de capacitatea de plata a ratei lunare.

Este posibil ca unele companii sa aiba nevoie de masini pe o perioada mai scurta de timp. In acest caz, contractul se poate incheia pe 12 luni. Pentru afacerile care au nevoie de o flota de masini pe termen mai lung, contractul de leasing poate fi incheiat pe o perioada de pana la 57 de luni. Ulterior, flota poate fi reinnoita cu vehicule mai moderne.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.